10 septembrie 2009

Indicele imobiliar apare; din 2010, pentru 2009 .

Cum postam cu ceva vreme in urma, iata ca se concretizeaza initiativa privind aparitia INDICELUI IMOBILIAR la nivelul intregii Romanii.
Institulul National de Statistica (INS) impreuna cu Banca Nationala vor publica din 2010, trimestrial, indicele imobiliar, ca urmare a muncii celor de la INS, in baza datelor furnizate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).
In "hora" urmau sa se prinda si cei din zona fiscala (Administratii Financiare, Directii de Impozite si taxe ale Primariilor s.a.), impreuna cu reprezentanti ai Agentiilor Imobiliare. Niciuna din aceste parti nu au, cel putin actualmente, nicio contributie.
Pentru Fisc, greu de inteles neimplicare..., dar pentru Agentiile Imobiliare, la haosul ce domneste in domeniu, cu atatea Asociatii profesionale si contestari interne inter si intra-asociatii, cu fel de fel de smenarii si aranjamente ale celor ce au ajuns in diverse "epoci" la conducerea lor, cu falimentele cu duiumul ale multora dintre agentii, cu slaba pregatire profesionala si chiar intelectuala a multora (inclusiv sau mai ales pentru multi "deontologi imobiliari"..."afisati" pe sticla si nu numai...) etc, ce sa "iasa" actualmente din tagma Agentiilor Imobiliare ? E drept, sita crizei mai cerne..., dar CE ramane ?
Asta e, desigur, o discutie mai ampla...
Revenind la indice, pana acum exista la BNR rapoartele INS lunare pentru primele 5 luni ale anului 2009, asa cum a anuntat la intrunirea organizata de ANEVAR directorul Directiei de stabilitate financiara de la BNR, I.Dragulin.
Sa fie...primit :) !

Un comentariu:

imobiliare baia mare spunea...

Din moment ce tot mai multe banci isi fac divizii de imobiliare, nu mai este interesul acestora de a ajuta clasicele agentii imobiliare.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web