11 mai 2009

Din ce spiţă fac parte.

...Paul Everac (in Cronica Romana) :


"Falimentam micul producator si comerciant roman ca sa luam spert baban de la supermarketul strain.


Lasam pe oricine de oriunde sa construiasca si sa defriseze la noi daca ne picura banete in punguta privata. Importam in nestire, de doua ori cat vindem, ca sa ne iasa o margica, fie si cu ruina tarii.


Si pe urma, in mijlocul iluminatilor, artificiilor, pavoazarilor, chermezelor, distractiilor desantate venim cu austeritatea bugetara, ne scartaim la accize, punem taxe, dar nu pe nababi, nu, tot pe gloaba, sa n-aiba parte sa adune ceva in decursul vremii, cum n-a avut aproape niciodata.


...Speram sa ma nasc intr-o tara de misionari: am nimerit intr-una de comisionari. Visam sa ma sprijin pe un mare mit; ma inec in puturoasa mita. "


Integral, aici .


...Potlogariile se tin lant, smecheriile si comisioanele din atatea escrocherii...transced timpul, inclusiv in vremurile post-Unirea de la 1918 de care se pomenesc si in pasajele de mai sus (...cu astea nu se "lauda" unele partide inca active mai mult sau mai putin, PNL si PNTcd, altele lichidate la propriu, cum e PSDR dupa retragerea lui Sergiu Cunescu, de catre PDSR, cu Atanasiu, Nastase, Iliescu si Hrebenciuc "sefi de regie..."), in hotarele firesti ale Romaniei Mari, pangarind istoria acestei tari si siluindu-i energiile si finantele.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web