3 februarie 2009

Zi istorica: dupa 42 de ani..., teritorii romanesti !

Curtea de la Haga a dat dreptate Romaniei: insula Serpilor nu e punct de reper pentru trasarea delimitarii disputei romano-ukrainene. Curtea nu s-a pronuntat asupra statului Insulei Serpilor (insula sau stanca), aceasta nefiind subiectul disputei.
O mica (mare!)...dreptate! Dupa atatea furaciuni ce ni s-au facut de-a lungul timpului, atatea teritorii romanesti luate de statele vecine (cu "trasarea" rusilor...): Cadrilaterul (Durostorul si Caliacra), la Bulgaria; Bucovina de nord, Tinutul Hertei si parte a sudului Basarabiei, plus "Insula" Serpilor, la Ucraina; actuala Rep.Moldova, Basarabia istorica..., trecuta prin 'foc si sabie", sub dominatie sovietica/ rusa, iata ca Romania primeste aproape 80% din platoul continental al Marii Negre.
9.730 km din suprafata in litigiu a revenit Romaniei, disputa datand de 42 de ani... Miza? In primul rand, economica (rezerva potentiala de hidrocarburi..., dar si rezerva de peste s.a.!), dar si istorica.
E o zi istorica, dincolo de toate !... O decizie fireasca, impartiala a Curtii de la Haga, care este executorie. Am primit o buna parte din ceea ce se cuvenea Romanei...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar asa, mai ne extindem si noi, dupa ce toti astia au rupt din tara noastra!
CHIAR ASA, MAI NE EXTINDEM SI NOI, DUPA CE TOTI ASTIA AU RUPT DIN TARA NOASTRA!

Anonim spunea...

Echipa de la Externe, care s-a ocupat de acest caz,inclusiv de negocieri, a fost tare de tot!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ YODIS:

...da, e reconfortant :) !

@ Simona:

Admirabili!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web