25 februarie 2009

"Neamu'...mare", "afaceri multe", "saracia" (si imobiliara!?) la Geoana, Eximbank si... A / A !

Mircea Geoana se straduie. Si, din ce in ce, e tot mai clar ca va ajunge. Alunga de la sefia organizatiilor judetene PSD liderii incomozi (vezi Niculicea de la Mehedinti), tine discursuri pe la intruniri..., in media (inclusiv la TV) pe care si le pregateste asiduu, ba chiar si cu tenta economica (si chiar coerente, cu aplicabilitate) etc, ce mai..., "lucreaza" omu' !
Pentru (alte) "concretizari", onor- nr 1 la Senat si-a adus cumnatelu' la sefia Eximbank, banca ce va fi puternic capitalizata de stat pentru a oferi..."banet" in economia actualmente "crizata" :) . S-a "scos"!
Cumnatul, pe numele lui Ionut Costea fusese nu de mult timp instalat sef la Emporiki Bank, dar...se mai zice si ca era uns cu "alifiile" si pe o relatie cu vanzari catre S.A.F.I...., cu lemn..., cupru..., imobiliare..., ROMAG..., MINOLA, asociat cu tepari de banci s.a.m.d. Aici, detaliile ("simpatice", desigur :) ...).

Cum "saracu'..." Geoana (cu un record negativ la "activ" la prezenta in Parlament intre 2004-2008, al doilea dupa C.V.Tudor, cu 4,4% prezenta) a jelit 4 ani pe la televiziuni ca "sta in casa de protocol"...ilegal deoarece "nu are unde sa se mute...", in perioada cand n-a avut nicio functie in stat, furand practic din banii cetatenilor romani..., nu putea oare sa-si ia din "conturile" sale destul de doldora, ori dintr-ale sotiei, "sefa" la Crucea Rosie si cu o Fundatie (ambele, utile societatii, pastrand disproportia...), declarata acum un an de fostul "fratic" Tariceanu "de importanta nationala" si pricopsita cu un imobil...prin zona "O" a Capitalei,...ca sa-si cumpere o locuinta?

Pana la urma, desi ceva "grosime" a mai ramas pe obraz...(si) dupa cei 4 ani de ocuparea abuziva a unei locuinte ca si moca de la stat (RAPPS) seful PSD a catacdisit finalmente sa cumpere, in rate, o locuinta, intr-un imobil nou construit. De anuntat a anuntat mult mai tarziu decat anul 2005, cand a contractat respectiva locuinta, nici de imprumutul luat (de la...socrii) dupa ce i s-a pus chirie pe locuinta RAAPPS (anul trecut) n-a zis nimic...

Sa-i fie de bine! :). Deh, "familie mare...", afaceri multe...

Parca-l si vedem candidat la prezidentiale, peste cateva luni :) ! Candidat, desigur.

De la apartenenta la PNTcd si "delegat" al "invinsului de securitate" E.Constantinescu, acest auto-intitulat-presupus "El lidero maximo" al Balcanilor ( :) ...) la sefia PSD si a Senatului, trecand si prin zona "dalmatiana" a alegerilor parlamentare ( "Nu a putut sa justifice veniturile din declaratia de avere, invocand surse prea putin credibile. De numele lui se leaga afaceri imobiliare cu RAAPPS, prin intermediul unor inginerii la care a contribuit si Primaria Bucuresti. Afacerile familiei Geoana se intind pe multe domenii. Lui Mircea Geoana i se reproseaza relatii de afaceri neortodoxe si sabotarea unor concurenti. A fost, intre altele, asociat cu privatizarea unor active ale Uzinexportimport, afacerea strategica a Securitatii, dar si cu principalul partener extern al fostei Gospodarii de Partid"), pana la (ca si...) candidatura la "prezidentiale", salturi-salturi !...

...Si inca una, despre escroci si nesimtiti, imbuibati pe seama contribuabilului roman (si) din imobiliare: Vasile Cepoi, doctor de la Iasi, fost al PNL-ului, proaspat pare-se racolat de Nichita, liderul iesean al PSD, actual director la Spitalul "Parhon", fost dir.gen. la CNAS, nici azi nu a renuntat la locuinta de la RAPPS in Bucuresti, cu de la sine putere, considerand ca a fost demis ilegal de la CNAS.
Pai, el decide, "ce muschii lui"!... Doctorul, "deontolog", iata-l aproape aranjat sa preia (prin...concurs, desigur) functia de director la Directia de Sanatate Publica Iasi. Nu e rau... :)

Tot pe filiera "Iasi"-PSD (ai lui Fenechiu-PNL s-au "retras"..., de voie, de nevoie) vine alta veste-"super": dupa alungarea lu' don Costel de la treburile cu "Imbunatatirile Funciare" (si, pare-se, inclusiv din PD-L), dupa ce presa a relatat in ce e implicat, iata ca si PSD nu sta prea mult pe ganduri.

Tocmai a pus la APIA, (ce de porcarioare au fost pe aci...!) pe o tanti-"tare", cu un "penal" pe "vatamari corporale" (proces pe rol), cu ceva suspiciuni de smecherii cu banul public, madam Cobuz Aurica, fosta primar in comuna Tibanesti, de unde si-ar fi "tras" ilegal 9,3 ha teren...(titlul de proprietate e atacat pentru anulare in instanta de Prefectura Iasi)...

Intrebarea e daca PSD si-o asuma si o pastreaza; 99,99(9) % ...da :) .

APIA...nu e APIA (a nu se confunda!), unde "pastorea" Tariceanu (presedinte "de onoare"), vezi ...; "ApiA"..."a lu' Nichita" = A / A ..."a lu' Tariceanu", da' diferite :) ...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nichita are o adevarata imparatie in Iasi, el taie si spanzura.

Imobiliarele au fost sursa cea mai predilecta in care baronii locali sau centrali si-au investit banii, mai curati, mai necurati.

Am inteles si io cum e cu pozarea lui Geoana in prostovan: tace si le face. Ce de bani, neica!!! Astia sunt social democrati, cu grija de oameni, carora le pasa? Asta e de prostire a prostilor de la tara si pentru cei gura casca de la televizor, pentru ca in spatele vorbelor lui Geoana stau vilele, conturile, neamurile, afacerile, imbuibarea.
Asta ne mai trebuie sa ne conduca tara, ca in rest suntem la pamant.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ JR:

...Corect, e tara plina de "lideri maximi" locali. Mai corecti, mai cinsititi sau...invers!

Geoana? E, deja si-a anuntat candidatura. Asa..., moaaaale si pe sest, cu Vanghelie la presiune, "ce muschii lui"?! Daca nu le-a iesiti cu 2 si-un sfert..., de-au schimbat 3 ministri si tot atatia sefi la "Secu", deh..., incearca...; ca s-au facut de ras, cu Min.de Interne si "Secu" lu' Vanghelie, asta e. Cum iti asterni, asa dormi.

Ministrul Nica pare insa dispus sa faca treaba in Minister. Intentia ca intentia..., da' concret?! Sau, poate, suportul "vanghelizat" trebuie aruncat la cos, ca sa apara rezultate concrete in combaterea infactionalitatii, in asigurarea linistii publice. Cine stie...?

Mingea e la PSD aci, la "Interne". Deja au spart-o de 3x2 ori (Ministru + Seful de la 2 si-un sfert). Ar fi cazul sa se opreasca..., sa se intample "ceva" (si) de bine.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web