11 februarie 2009

Bine/ rau...(?) (impozitarea marita a terenurilor, anularea Ordonantei Tariceanu-Resources s.a.)

...se aude si se pare ca impozitele pe "imobiliare" vor avea actualizari, adica...mariri de pana la 6 ori ale valorilor actuale. Nevoia de bani (mai precis, lipsa) din buget impinge guvernul la "saparea" de surse pentru incasari.
Iar au de lucru evaluatorii...
"Cheltuielile de personal, cu bunurile si serviciile ar urma să scada cu 15%-20%, iar cateva impozite vor fi majorate: in special cele locale pentru autoturisme, cladiri si ambarcatiuni si tranzactiile imobiliare in scop comercial", scria Capital (7 ian a.c.), chestiune reluata de Cotidianul dupa o luna, azi...
Oare, de exemplu, ar strica sa se impoziteze mult mai mult si cei care ne vand benzina si motorina, mai ales cand profiturile lor sunt in continuare foarte mari (pretul ambelor nu difera prea mult, desi "afara" barilul e de aproape 4 ori mai putin..., ce sa mai zicem de "pretul" petrolului romanesc...?) ...?
Sau averile mari si luxul...?
Desi fiecare stat are propria sa politica de incercare a contracararilor crizei economice, de remarcat ca si alte state procedeaza, pe diverse "paliere economice", la cresteri de taxe/ impozite; de exemplu, Ungaria ia in calcul trecerea rapida la cresterea "impozitarii pe avere si majorarea tva, aflata actualmente la valoarea de 20%" !
In orice caz, e de discutat daca e mai bine ca se "umbla" la impozitele pe imobile sau era mai bine asa cum intentioneaza ungurii, sa se mareasca tva?
Scapam de taximetristii (legali/ ilegali...) de la Aeroportul Otopeni ? Cel putin, va exista alternativa: Ministrul Transporturilor, R.Berceanu, si-a reluat proiectul sau din 2006, pentru a da "drumul" la legatura pe cale ferata intre Gara de Nord si Otopeni; din Bucuresti pana la viitoare halta (se da in folosinta in cateva zile...) din Corbeanca se vor face 25 minute, cu alte 20-25 minute cu autobuzul pana la Aeroport. Totul va costa 6 lei.

Agricultura, ca intentie, e anuntata (premierul E.Boc, la Cluj Napoca) ca avand..." un potential extraordinar. Romania a fost granarul Europei candva. Sta in intelepciunea politicienilor, a guvernantilor, sa facem din nou Romania o tara exportatoare de produse agroalimentare si nu sa fim in continuare asa cum avem situatia de astazi, importatoare...Va fi un program special al guvernului, prin care agricultura va fi sprijinita, astfel incat sa frunctificam acest avantaj major pe care il avem". (NewsIn)

...da, dar intre timp, Federatia Agrostar anunta ca va bloca vamile din 1 martie daca agricultura nu primeste 4% din buget. Asta desi ministrul Agriculturii, I.Sarbu, anunta ca se bazeaza mai mult pe fondurile UE, nu pe buget, care ("ca pe orice ministru...") il nemultumeste. Fapte, asteptam fapte!

Continua jaful distrugerea zonei verzi a Capitalei, cu defrisari ale terenurilor si "betonizare"... CINE plateste?!...De ce nu se autosesizeaza Justitia?
Despre alt jaf, cel legat de platoul continental al Marii Negre (reglementat cu Ucraina in urma deciziei recente de la Haga), daca primul ministru declara in Parlament ca "A fost o actiune premeditata a Guvernului Tariceanu din 2007, si-a pregatit miscarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciaza interesele Romaniei, iar noi avem datoria sa curmam acest abuz", nu ar trebui si aici sa se autosesizeze Justitia si sa-i traga la raspundere pe cei ce au regizat hotia? ...Mai cu seama ca Ordonanta cu pricina e la Parlament si exista in mod real sansa ANULARII ei, iar statul roman sa beneficieze si sa decida, in folosul romanilor, nu a unor grupari de smecheri si smenari!...
Ar fi un lucru extraordinar pentru Romania, pentru romani!
Tot vav de o (alta) legatura cu Ucraina, Calin Catalin Chirita (PD-L), europarlamentar, a depus spre aprobare o rezolutie privind promovarea dreptului la educatie in limba materna pentru romanii care traiesc in Ucraina. (Agerpres). E prima data cand Parlamentul European primeste acest semnal, in Ucraina existand peste 410.000 de cetateni vorbitori de limba romana (declarati romani sau moldoveni, la recensamantul din 2001).
"Minoritatea romana din Ucraina este o comunitate nationala traditionala, cu profunde radacini istorice, care traieste in armonie cu majoritatea şi cu alte minoritati, in special in Regiunea Cernauti (nordul Bucovinei, nordul Basarabiei si zona Hertei), in Regiunea Odessa (raioanele din sudul Basarabiei), in Regiunea Transcarpatia (Maramuresul istoric) ".

2 comentarii:

Anonim spunea...

astia si acum cand piata imobiliara a scazut defriseaza si distrug zona verde? o sa murim dracu in bucurestiul asta plin de zmog si mizerie.

am citit ca sunt deja cu 25% mai putin mai putine masini pe strazi, e buna si criza asta la ceva.
am simtit-o si eu, e mai aglomerat la metrou, dimineata e groaznic!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ pass:

Sunt mai putine masini, dar si mai putine spatii verzi.
Deranjeaza al naibii ca fenomenul continua, aproape nestingherit. In dipret al legii, in detrimentul locuitorilor.

Reducerea consumului de carburanti, generator de poluare, e un aspect pozitiv al crizei.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web