17 ianuarie 2009

Vremuri (noi?!): 45% din IMM, falimentare dupa...UE!

Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus...! ("libertate" comunista pe care abia am reusit s-o alungam...dupa 50 de ani, in decembrie 1989), circulau aceste vorbe, odata, prin Romania..., in perioada instaurarii regimului comunist (foarte multe dintre caminele culturale, C.A.P.-urile, institutiile, institutele etc ale tarii aveau adaugat numele "tatucului" bolsevic...).
Chiar si memoria "imobiliara" a Romaniei are urme...staliniste (!.. :) ), Brasovul fiind orasul ce a purtat numele "marelui conducator" sovietic (nicidecum rus, Stalin fiind gruzin, georgian adica..., Ioseb Djugaşvili, tocmai din poporul pe care Rusia l-a calcat in picioare, la propriu si la figurat, peste...Marea Neagra de noi).
Dupa atatia ani, cativa tacniti rusi s-au gandit ca "le prinde bine...", ca si actualei puteri din Rusia, ca un criminal al atator natiuni si popoare sa ajunga nici mai mult nici mai putin decat "Sfant". Desi abia spre sfarsitul anului trecut s-a concretizat ideea propunerii unor comunisti (relatare aparuta si in media de la noi), incercarile de resuscitare (nu a cadavrului imbalsamat al lui Stalin, desigur...) au vechime: iata una din 2007 .
Acum...
Dupa 2 ani de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, 45% din firmele din servicii, turism si industria alimentara au dat faliment (Dumitru Pelican , director executiv la A.M.O.F.M., membru supleant in C.A. al Societatii Romane de Televiziune, dar si...fost crainic radio si presedinte de club sportiv). Din cele cu activitati in domeniul imobiliar, sunt aprecieri ca peste 75% dintre agentiile imobiliare care activau inainte de acutizarea crizei isi vor inchide, finalmente si...fatalmente, portile; in sensul fie al falimentului efectiv, fie al opririi activitatii pana ce piata va reincepe sa se "miste" sensibil (unii, mai incearcau si altfel..., altii au mai incercat ).
De asemenea, un fenomen este si el demn de remarcat: companiile (inclusiv cele imobiliare si de consultanta) cu capital, cu "front de lucru", pot selecta si angaja azi mai usor persoane cu competente, pregatite in domeniu, cu o salarizare mai mica sensibil in raport cu anul trecut. Au...(si) de unde :) ; inclusiv selectia...naturala!


...dupa furtuna (da' nu s-a terminat...?; melodia, normal) :) !

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web