21 ianuarie 2009

Vicepremierul D.Nica s-a lasat. De "M.I.R.A." De "imobiliare", s-ar...mira si "Mititica" (pardon, Mititelu) ! :)

...Cu M.I.R.A.re (sau nu...) aflam ca onor domnia sa dl D.Nica, al doilea om in Guvernul Romaniei, recent predător al sefiei M.I.R.A. (desi pana la vreo 12 noaptea..., inaintea zilei "Z" a anultului noului ministru, era...ministru, Dragnea lasandu-se...greu!), s-a mai ocupat si de imobiliare. Ca un...predator. Cum reiese din relatarile de mai jos:
Vicepremier şi ministru interimar de Interne pentru o săptămînă, pesedistul Dan Nica e sărac, după propria declaraţie (de avere), şi necinstit, după faptele de rapt. În numărul trecut, Academia Caţavencu i-a stricat începutul de guvernare lui Nica, după ce a dezvăluit că vicepremierul are o vilă de cîteva sute de mii de euro pe faleza Dunării, la Galaţi. Pentru că e pesedist, Nica nu şi-a trecut vila pe numele lui, ci pe al propriei sale mătuşi Tamara. Care nu e o doamnă în vîrstă, ci un domn tînăr şi în putere, pe numele lui de no name, de nimeni absolut, de om mărunt, Valentin Mititelu.

Aparent, între Mititelu şi Nica nu există nici o relaţie. De fapt, după cum veţi citi mai departe, Mititelu i-a mai fost paravan lui Nica la o mega-afacere, în 2004. Cînd actualul vicepremier era ministru al Comunicaţiilor, iar Mititelu era tot un sărac, ca şi acum.

Vicepremierul Nica se piteşte de mititica după Mititelu lui. Mai scriam în numărul trecut că vila de pe faleza Dunării, de facto a lui Nica, a fost plimbată, în acte, aşa: mai întîi la socrii lui Nica, apoi la finul actualului vicepremier, iar acum a ajuns pe numele lui Valentin Mititelu. Acesta din urmă nu e vreun bogătan şi nici măcar vreun reprezentant al clasei de mijloc româneşti, ca să-şi permită o vilă de lux de 300 de metri pătraţi pe Dunăre. Nu, e un amărît din sectorul 6 al Bucureştiului, care stă într-un bloc vechi, are datorii la întreţinere şi o nevastă care se îmbracă modest. Şi care nevastă s-a panicat cînd am întrebat-o de vila de la Galaţi. Mai elegant, soţul a refuzat să răspundă la orice fel de întrebare privitoare la banii cu care ar fi cumpărat vila de la Galaţi. Totuşi, deşi un om mititel, paravanul vilei lui Nica nu a apărut chiar din nimica. Ci s-a născut ca intermediar şi om de încredere al actualului vicepremier dintr-o ditamai mega-afacerea.

Şmen clasic de campanie: statul cumpără la preţuri exorbitante. În 2004 – deci înainte de tranzacţia cu casa lui Nica –, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) a cumpărat un teren. Nevoia de teren a izbit Autoritatea cu pricina (instituţie subordonată Ministerului Comunicaţiilor, condus atunci de ministrul Dan Nica) prin luna noiembrie, adică în plină campanie electorală. Autorii scenariului nevoii de pămînt au fost ministrul Dan Nica şi Ion Smeeianu, şeful ANRC. Motivul oficial al investiţiei a fost intenţia de a se construi un centru de perfecţionare – gen casă de odihnă, conferinţe şi şpriţuri pentru angajaţii din sistemul comunicaţiilor. Locul ales este lîngă Zărneşti – şi ne grăbim să precizăm pentru gălăţeni că localitatea asta se află în Ardeal, pe lîngă Braşov. Terenul necesar pentru proiectata casă de odihnă a avut 35.000 de metri pătraţi. Cum în zonă nu existau proprietăţi care să însumeze suprafaţa asta, a fost nevoie să fie achiziţionată parcelă cu parcelă. Preţul terenului în zonă, în acea perioadă, a fost de 1-2 (unu-doi) euro pentru un metru pătrat. Ei bine, ANRC a achitat pentru suprafaţa cu pricina 450.000 de euro, adică de aproximativ 12 ori mai mult decît preţul real.

Mititelu a traficat pentru Nica 450.000 de euro. Aici, o persoană de bun-simţ se poate bloca: cum a putut un ardelean din Zărneştiul Braşovului să accepte de peste zece ori valoarea unui bun pe care vrea să-l vîndă? Păi, vedeţi că v-aţi blocat corect? Nici nu s-a pus problema să ajungă banii ministerului la ardeleni. De la fraierii de ardeleni, pămîntul a fost cumpărat de un intermediar. Un intermediar pe care îl cheamă? Ei?… Da-da-da-da: Valentin Mititeluuu! Domnul Mititelu a adunat 35.000 de metri pătraţi, i-a cumpărat cu 40.000 de euro, apoi a vîndut ANRC suprafaţa respectivă, cu o sumă uşor indexată, şi anume 450.000 de euro!
Deci, da, amărîtul de Mititelu a încasat 450.000 de euro de pe urma unui teren vîndut la stat, dar trăieşte şi acum ca vai de capu’ lui. Iar la un an după ce ministerul condus de Nica i-a făcut mizeria asta, Mititelu i-a mai cumpărat şi vila lui Nica, în care nu a călcat niciodată. Pe scurt, domnule vicepremier: ori ne trimiteţi drept la replică (cum nu aţi făcut săptămîna trecută, cînd aţi tăcut ca mortu-n păpuşoi), în care să infirmaţi totul, ori ne spuneţi ce relaţie aveţi cu Mititelu, să n-o mai lungim. Şi dacă nu ne spuneţi, oricum aflăm. Să nu ziceţi că nu v-am zis, nu de alta. ("Academia Catavencu")
Ne mai M.I.R.A. ceva...? Mitica..."Mititica"? Nici onor acest domn de (mare) incredere, V.Mititelu, nu...

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web