21 ianuarie 2009

Utile...(si) in imobiliare.

...Doua chestiuni (si) imobiliare , interesante...foc :) :

Prima chestiune, vazuta la o romanca din Statele Unite, citandu-l pe "idealistul" Marx: "Detinatorii de capital vor incuraja clasa muncitoare sa cumpere din ce in ce mai multe bunuri scumpe, case si tehnologii, impingand-o sa ia din ce in ce mai multe credite scumpe, pana cand debitele lor vor deveni insuportabile. Datoriile neplatite vor duce la falimentele bancilor, care vor fi nationalizate, iar statul va trebui sa o ia eventual pe calea care duce la comunism."

...Dictaturile, de tipul comunismului (ideea era...una, realitatea regimurilor comuniste dictatoriale...alta), nu se mai pot repeta, insa. Dar citatul din Marx (1867!), senzational! :).

"Omul e supus greselii", dar si...lacomia sa e mare!! Intr-atat incat, voit sau nu, tinde sa ramana...singurul animal de pe Terra, la cat ii (mai) pasa de mediu...

(O) solutie ...?! Ia uitati-va la rusi, de la "alcool sanitar", vodka bauta precum...apa, la... psihologie/ psihanaliza/ psihiatrie ?!

"De la declansarea crizei financiare, principalul institut de psihiatrie din Rusia a inregistrat o crestere de patru ori a numarului de solicitari de consiliere. Acum o luna aveam doar pacienti ocazionali. In scurt timp, insa, jumatate dintre oamenii care cer ajutor au probleme ce au legatura cu criza. Rubla s-a depreciat cu aproape 7% saptamana trecuta, reamintind de deprecierile care au facut ravagii la nivelul economiei dupa colapsul din 1991 al Uniunii Sovietice si problemele economice din 1998. Rusii sunt in mod particular vulnerabili, sunt foarte sensibili la propriul lor esec...Rusul Ivan simte mai multa responsabilitate fata de familie si fata de sine, pentru felul in care ar putea esua si dezamagi familia. Acesta este motivul pentru care in Rusia sunt mai multe sinucideri.

Cel putin doi oameni de afaceri din Rusia care s-au sinucis au lasat bilete in care au scris ca si-au luat viata ca urmare a actualei crize (in topul mondial al sinucigasilor, pe locul 1 este Lituania, urmata de "pomenita" Rusie...)" . (dir. T.Dmitrieva)-Reuters; NewsIn.

De-aia se mai "supara" si Putin, cu gazele...(miliarde de EUR/USD are datorie colosul Gazprom !, la care se adauga inca 1,1 mld EUR pierderi de pe urma recentei crize a gazului...), cu petrolul (una era la vreo 150 USD/ baril, alta e la...sub 33 !), cu bursele in "prapastie", cu bancile...

...A doua chestiune, de la Fulgerica: zone/ strazi (bulevarde/ soele...)/ blocuri/ case-vile s.a.m.d. ...din Capitala si alte cateva orase.
Nu stim cine sunt autorii, stim ca e ceva ...a la Google Maps, nu avem imagini "la zi", nu sunt foarte multe dintre strazile secundare/ aleile ..., in cartierele clasice, mai vechi sau in zonele mai noi, ca dezvoltare imobiliara (cel putin in Capitala); da' pot fi foarte utili in "imobiliare", tuturor.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web