9 ianuarie 2009

Ger! Si, in buget, minus...("opera" conducerii PNL).

Situatie dificila la inceputul acestui an...

Rusii se joaca efectiv cu...tremuratul europenilor, cu butoanele de la livrarea gazelor (bagand bani suplimentar in buzunarul comerciantilor de...pacura - la noi, tot smecherii de la Rompetrol, LukOil, Petromv s.a - si de aparate de incalzit); temperaturile si la noi ajung la valori foarte mici, iar guvernantii actuali se straduie sa rezolve problema caldurii in locuintele populatiei etc.
Frig in toata tara..., minus 24 grade C la Miercurea Ciuc..., minus si in Bucuresti si in tara..., minus si in bugetul statului: “Performanta” actualei conduceri a PNL, a guvernului Tariceanu: la o crestere economica de peste 8%, …deficit de 5%!
Cheltuieli IN PLUS de peste 6 miliarde EUR!!, rara performanta in lume…Sa cheltuiesti cu 6 miliarde EUR peste ce ai incasat, in an cand economia “crestea de la sine…”, speculativ, cu consumism paroxistic, bazat mai cu seama pe indatorare (nationala/ personala) !?

De remarcat ca jumatate din deficit a fost “tocat” pe pomeni si mita electorala, pe bani directionati drept cadou catre primariile PNL si PSD la sfarsitul anului 2008 (“multumim din inima partidului”!...), 140 mil EUR au luat drumul primariilor PSD, iar alte 90 mil EUR fiind ale PNL.
In Bucuresti, Tariceanu pricopsise sectoarele 2 si 5 (Ontanu si Vanghelie) cu 5 mil EUR, iar (de ex) sectorul 6 (Poteras)…0 (zero) !
Si, cum “baietii veseli” nu prea au consumat din pomeni (CJ, Primarii…), sunt acum nevoiti sa returneze integral banii ramasi la bugetul de stat. Foarte bine! Banii de la buget trebuie dati echitabil, pe proiecte, pe necesitati reale, nu pe criterii de apartenenta politica a primarilor sau electoral, chestie dusa la paroxism de Tariceanu si guvernul lui, inconstient, in dispretul bunului simt si al responsabilitatii cheltuielilor banilor publici.

Prapad…Praf si pulbere, “dupa noi, potopul!”, asta a fost doctrina dupa care a incheiat Tariceanu conturile cu guvernarea.
Cum criza e deja prezenta (si) in Romania, e complicata viata in 2009... , iar resursele trebuie gestionate cu mare atentie, cu responsabilitate, atat de guvernul actual, cat si de fiecare dintre noi...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Corect!!!!!!!!!!!!

Am fost acasa in Tecuci,in trenul jegosilor nu le mergea in vagonul in carea m fost caldura si a trebuit sa stau in picioare pe hol in alt vagon ca sa nu ma congelez.Frig,asa e,peste tot.

Anonim spunea...

partidul asta daca mai lasa un ins ca tariceanu si alte spaluci ca nicolai, hasoti, ghise, olteanu si altii ca ei sa-l conduca intra si el pe toboganul pntului

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web