16 noiembrie 2008

“Cosul zilnic” (deCLICK !), cerseala Sexy-Cluburilor, tranzactii imobiliare si (oare?) “securizarea”…

Intr-o sumara inventariere…( www.e-click.ro ) cu ”Cat costa o zi din viata ta?” (bine, “o zi…” e prea mult spus, pentru ca reporterii spun doar cheltuielile pana la masa de pranz, ori… : ) omu’ se mai hraneste nu doar o data pe zi…), Clujul e pus pe locul 5, dupa Bucuresti, Brasov, Timisoara, Iasi. E foarte departe de realitate.

Costurile sunt in Cluj Napoca la cele mai apropriate valori in raport cu Capitala, atat la nivel de “cos zilnic”, cat si de “imobiliare” etc…Dezvoltarea in ultimii ani a municipiului Cluj Napoca este peste ceea ce s-a intamplat in alte locuri, investitii s.a.m.d., iar cresterea s-a tradus corespunzator si in costuri. Cine a fost macar odata in ultimul an acolo poate constata, inclusiv pe propriul buzunar (chiar si vav de traficul cotidian de masini…).

De exemplu, costurile de inchiriere ale spatiilor comerciale de acolo sunt, atat in zonele de cartiere, cat si la nivelul lor maxim (960 EUR/mp/an, str.Ferdinand si Bd.Eroilor), cele mai apropriate de ceea ce exista in Capitala corespunzator. In Bucuresti, cel mai scump e Bv.Magheru, cu 1500EUR/mp/an…, artera aflata pe locul 19 in Europa din acest punct de vedere, conform Jones Lang Lasalle. Aceeasi companie (pe
www.tranzactii-imobiliare.ro) care preconizeaza ca “mari investitori in impbiliare raman in stand-by si in 2009”, conformand intr-o analiza privind prima jumatate a lui 2008, ca a fost o “diminuare cu 43% faţă de aceeasi perioadă a anului trecut” a volumului tranzactiilor imobiliare si, de asemenea, ca acele “cateva tranzacţii de volum mare care au contribuit decisiv” (cu 750 mil EUR) si n-au fost…practic realizate in 2008, ci “s-au aflat în negocieri încă de la sfârsitul anului 2007, fiind doar finalizate în 2008”. Elocvent.

…Apropo de Bv.Magheru: pe timpul asta…(nu ma refer la frig), o babuta si-a gasit loc de cersit tocmai la Sexy Club… : ) . N-au intrat fenomenele astea in recesiune, cersitul si “platile pentru sex”?!
Mai “aduna” cat mai e timp…, pentru ca, urmare a unui proiect al fostului secretar de la Camera Notarilor Publici, Atanasoaie Mihai (consilier general si candidat la deputatie in sectorul 2, la PDL), Consiliul General a decis si Primarul Oprescu a fost de acord ca magazinele “de obiecte sexuale etc” si Sexy-cluburile vor trebui sa paraseasca zonele centrale si sa-si gaseasca locatii obligatoriu la periferia Bucurestiului…Sa vedem de nu vor merge chiar detinatorii unor astfel de afaceri, cu presiuni spre…”unde ar putea avea efect”, pentru a schimba decizia resectiva ce le poate afecta serios interesele (mai ales cele…financiare).

…Iata deci (si) alt candidat in Bucuresti cu “tangenta” cu tranzactiile imobiliare
www.voceata.eu. Atanasoaei sustine ca, daca va fi ales, se va implica serios in…”Eficientizarea prevederilor legale în materia restituirii proprietatilor astfel incat procedura de restituire sa nu dureze ani de zile iar costurile aferente sa nu fie descurajante” si pentru “ Securizarea tranzactiilor imobiliare prin initierea unui parteneriat public-privat între autoritatile Statului (ministere, agentii, prefecturi, etc) si practicieni (notari, avocati, magistrati) care sa permita blocarea, depistarea si sanctionarea imediata a falsurilor în actele de proprietate si cele de stare civila”...

Prea-bine, suna frumos…Asa cum ni s-a tot vanturat atatia ani.
Inclusiv in atat de spinoasa problema a retrocedarilor proprietatilor confiscate de regimul comunist, precum si in ceea ce se intampla in lumea (reala) a tranzactiilor imobiliare (inclusiv legat de recentele scandaluri cu furaciunile incercate sau realizate de diversi escroci, cu complicitatea unor functionari din Primaria Capitalei si sect 5, 2 si 1 etc)… Bine ar fi sa fie si ceva concret, nu doar gargara de campanie electorala.

In plus, daca vrea sa ia in calculul potentialelor sale “demersuri…imobiliare” (pr)in Parlament, doar "“practicieni (notari, avocati, mnagistrati", eludand practicienii directi, “realizatorii” de tranzactii imobiliare cu ceva…mai multa practica, minte, carte si avizati real de tranzactiile imobiliare, nu dintr-aceia gen “ce-i in gusa, si-n capusa!”, “analisti”…”de interes”, de mucava sau “facuti” peste noapte/zi…”derecatori” (pardon, directori …, pai atunci posibilul deputat Atanasoaei va fi “imobiliar” in demersul lui, cu rezultate…spre O (zero). De nedorit, cu/ fara posibilul deputat Atanasoaei (totusi, bine intentionat in incercarea sa...).

Un comentariu:

Anonim spunea...

scump,doamna,scump!...inca la fetite. am fost io vineri,dar sa nu mai spui nimanui, hahaha!!!!!!!
auzi,pana nu pun astia aparat in notariate ca sa se aprinda becul ca la valuta falsa nu o sa dispara falsurile cu vanzarile facute de escroci,nu poate atanasoaei ala sa faca nimic.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web