31 octombrie 2008

Imobiliarele in picaj, minciunile continua. D.I.Popp (Impact) cerseste statului "solutia IMORALA".

Dl Dan Ioan Popp, suparat ca nu mai vinde nici el mai nimic la vilele/ apartamentele "Intact"-ului (companie care sufera din greu la BVB, unde e listata...), s-a gandit ca e mai bine ca statul roman sa cumpere vreo 20.000 bucati "locuinte" de la dezvoltarorii aflati in pragul disperarii (sau dincolo de ea), ca sa se "redreseze" piata imobiliara.
Pai, asta e capitalism, aceasta e economie de piata...sau comunism? S-a gandit onor domnul Popp ca, "ei", smecherii astia "dezvoltatori", care au luat profituri si de peste 100%..., vazand ca acum sunt pe "zero" sau pe aproape..., iar pe unii vin bancile sa-i stranga cu "usa" dupa banii dati..., sa cerseasca statului roman, capitalist, sa le ia lor ceea ce ridica. Bravo, coane!
Adica, pe vremuri, statul comunist construia si livra muncitorimii si altor categorii sociale locuinte, la pret sustenabil fara probleme de catre beneficiari, acesta fiind poate printre marile avantaje ale "epocii" incheiate in 1989: acoperisul deasupra capului, garantat. Evident, existau si celebrele "PCR"-uri (pile, cunostinte, relatii), erau smecheri si atunci, erau securisti, lingai, aranjamente s.a. Dar esenta ramanea: aveai locuinta.
Acum, se doreste de catre unii..., ca statul sa le cumpere lor "locuintele" livrate, la preturile lor, adica statul capitalist roman sa imbogateasca pe nemerit niste dezvoltatori lacomi, care oricum au adunat averi pe care nici in 7 vieti nici ei si nici familiile lor nu le pot cheltui.
Dar de ce sa va cumpere statul "locuintele" voastre si sa nu angajeze el muncitorime si sa livreze locuinte la preturi suportabile, in rate (ceva in stilul ANL, dar transparent, nu cu smecheriile in care tot pilosii au accest la informatie, in care cine nu merita si nu indeplineste criteriile...ia casa, cine nu...mai "scapa", pe ici, pe colo...), ca sa se rezolve problema locuintelor nu cu pretul imbuibarii unor smecheri?
A..., daca onor dezvoltatorii dau faliment sau vor sa vanda, pai...sa vanda, sa scada pretul pana cand piata le va da cumparatori, nu sa cerseasca statului! Asa cum au crescut pretul ani in sir pana cand piata imobiliara le-a permis si le-a "livrat" cumparatori, conform raportului cerere-oferta!
Daca vrei sa vinzi, sa ai succes, accepti ca si castigi, dar mai si pierzi sau chiar tragi obloanele..., te adpatezi sau "pici", asa e in capitalism, nu stiai dle Popp? Sau cand castigi...fuga la Dubai si duduie conturile etc, iar cand pierzi...fuga cu mana intinsa la statul roman?! Asa, "criza nu ne afecteaza"... Pe unii. Mai smecheri si cu tupeu. Rar mi-a fost dat sa aud o mai mare mizerie in ceea ce s-a vehiculat in domeniul tranzactiilor imobiliare din Babilonul imobiliar romanesc!
E simplu... Dl D.I.Popp (altfel un om agreabil, dezvoltator cu cele mai multe unitati livrate), scolit politic la PUR-ul partid "Intact" al lui D.Voiculescu, detinand (inca...) 29% din "Impact", fiind acum mai sarac cu 135 mil EUR (averea sa scazand enorm intr-un an datorita pierderilor "Impact" si crizei actuale), se gandeste ca statul e vaca de muls si..., daca s-a putut in vest cu bancile, de ce sa nu se poata si la noi ca statul sa salveze dezvoltarorii imobiliari..."meseriasi"?!
La "purul" PC al lui Voiculescu o fi aflat D.I.Popp despre "rolul statului in propria bunastare", gen energia luata ieftin si revanduta de "capuse"..., gen "lucraturile" lui Seres ajunse (cu atata greutate) la DNA, DIICOT s.a...., a lucrat si Copos cu Loteria si cu influentele pentru sine ca vicepremier (ce hotel si-a "tras" Copos cat a fost secundul lui Tariceanu, dupa o vizita "pentru tara" la Londra, e...?!), cum s-a mai "stors" o lege de catre cea "unsa" de Voiculescu ca presedinte al PC, Daniela Popa, pentru ca Lili Minca (pusa tot de Voiculescu la conducerea Loteriei si maritata cu sef al PC din Constanta) sa-si incaseze moca nici mai mult nici mai putin decat 10% din profitul Loteriei (impreuna cu angajatii, evident...; ce "munca", mama-mama!...) s.a.m.d.
Deci, solutia "miracol" exista: oricand, in orice vremuri, statul...sa le dea, lor..., acestor "baieti destepti"! Mai ramane sa si gaseasca un guvern smecher, pe tipicul aluia de pana acum, care sa "puna botul". Fie pe labe, fie...
Alta chestie, alta ineptie, spusa pe 6 oct a.c.: "in urmatoarele doua luni, piata rezidentiala va fi luata cu asalt de cumparatorii care au asteptat scaderea preturilor si s-au grăbit sa acceseze un credit pana la momentul 6 octombrie"... Sa stii ca e coada si la "Impact" si in agentiile imobiliare (cele ramase nefalimentare...) si e "trai pe vatrai" in imobiliarele din Romania, la o luna de la profetiile din cuvintele de mai inainte!... In Cosmosul lui Tariceanu, poate, dle Popp!
Stiri de "imbold imobiliar" maxim: Fabian amana trei proiecte de investitii rezidentiale..., TriGranit isi amana toate dezvoltarile..., Atrium-urile foste ale firmei engleze falimentare Dawnay Day si scoase cu "forcepsul" in Carpathium sunt preconizate a fi vandute (ce?, ca unul abia e spre finalizare, in Arad...!), Mivan isi intinde perioada pe care vrea sa finalizeze si livreze mall-urile Tiago la "5 ani..." (NewTown, ansamblul lor rezidential de la Dristor, e in cautare foarte agresiva de cumparatori...?!; oricum Mivan isi ia 750.000 EUR/ luna din chiriile de la Liberty-ul din zona Trafic Greu, mai "completeaza" banu'..., desi mall-urile bucurestene cunosc o descrestere sensibila a numarului de vizitatori in situatia actuala...) s.a.
D.I.Popp viseaza. La epoca struto-camilo-capitalismo-comunista.
...Situatie ingrata si jenanta, in acelasi timp, pentru cei care (fonduri/ companii/ privati romani/ straini) au cumparat scari intregi de imobile..., apartamente (noi sau mai putin) doldora in diverse cartiere bucurestene la preturi mult peste valoarea de azi, pe considerentul ca "oricum, la prostii de romani, pretul creste infinit, mereu!"... Daca s-au mai utilizat si credite, e "groasa"! Acum, ei declara ca nu e problema..., ca se asteapta sa vanda in profit..., ca mai cumpara etc. Incercari disperate de a mai "salva" aparentele. Dar nu tine! Deh..., cand au luat in mana calupurile de euro din vanzare sau revanzare in cateva luni/1 an, era bine. Acum, iau in mana ce mai pot..."Zambiti (vindeti), maine poate fi mai rau"!
"Dragi" speculanti (mici/ mari), sanatacus!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu il stiam pe Popp om serios. Asta insa e porcarie mare ce vorb este el, e clar ca e suparat ca i-a scazut averea la 10 procente din cat avea si acum bate campii.

Se cuplase cu Voiculescu, dar nu stiu daca mai e si acum.

Anonim spunea...

Vad ca toti injura pe cei din imobiliare, uitand ca fara ei, nu erau atatea locuri de munca, atatea activitati auxiliare si, nu e deloc de neglijat, bani la buget din impozite, tva etc.

Daca mie mi-a mers mintea si am avut curaj sa fac un lucru pe care multi nu-l faceau, tot de teama ca e risc si nu au unde sta si alte chestiuni ce pot interveni, care e problema ca am facut bani? Sa fiu injurat? De ce?

Eu am vandut acum 3 ani apartamentul, am cumparat teren si am ridicat un duplex, pe care l-am vandut in vara lui 2007 cu 178.000 euro, cu profit de 115.000!
In toata perioada, am stat la socrii, intr-un apartament de 2 camere toti, ei si eu cu sotia.

Dupa vanzarea duplexului in Cernica, am luat alt apartament de 2 camere, dar si un teren in capatul satului Mihai Voda, e in Bolintin, aproape de sosea, unde mi-am ridicat (din aceeasi suma), o casa cu 3 camere si tot ce trebuie.

Iti zic ca nu am avut vreo legatura cu meserii legate de constructii, nu am fost agent imobiliar, ci doar am riscat si am profitat din plin de situatia pietei imobiliare.
Cati nu sunt ca mine? Eu sunt unul mic, dar asa au facut si astia care sunt milionari in topuri la ziare. Eu zic ca nu pot fi condamnati, dimpotriva.

AristotelCostel spunea...

@as

Fara tine Romania ar fi avut un tepar mai putin!
Nu pot fi condamnati, dar construirea in regie proprie ar putea elimina "ingerii domnului", cum va spuneti voi, sau parazitii imobiliari, cum va spun eu.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ anonim:
Oamenii aflati cu cutitul la os, o mai iau si razna! Inchipuieti ce inseamna sa te trezesti cu 135 mil EUR mai putin din 150, cam peste noapte... :)

@as:

Imobiliarele, constructiile si nevoia reala a oamenilor de locuinte (prima sau cu mai mult confort/ spatiu) e corect ce spui, au realizat mult din PIB-ul Romaniei, au avut un impact pozitiv in economie.

Sigur, speculanti ai momentului sunt peste tot in lume, inclusiv in imobiliare. Unii castiga, unii iau teapa.
Cunosc pe cineva care a castigat 300.000 EUR mizand (pariind, in sensul clasic) pe cresterea cursului valutar in 3 luni la o valoare ce pentru toti oamenii parea absurda. Omului i-a iesit, e jucator pe burse etc, speculant.
Pastrand proportiile, asa a ajus Soros cel mai tare, acum cativa ani..., cumparand/revanzand valuta...Speculand.
De aceea, te felicit ca ti-a iesit cu casa si "miscarea" ta imobiliara. Ai castigat. La fel de bine cum, azi, exista oameni care pierd foarte mult dintr-o miscare oarecum similara cu a ta...

@Aristotel-Costel:
...Nici eu nu imi am o simpatie prea mare pentru cei care au cumparat in nestire pamanturi ieftine, pacalind taranii, escrocand, "spaguind" s.a. (Peia Ninel, de care zic, a luat un teren cam gratis..., l-a scos cum se stie...din extravilan si l-a pus in intravilan, a facut o firma, a scos Autoriz de construire si proiect si l-a "dat", iesindu-i peste 2 mil EUR profit).
Dar, suntem in capitalism, chestiunile speculative sunt permise de lege, cei cu informatie si relatii castiga si se capatuiesc, capata putere economica si politica, iar cei care nu..., stau slugi la altii, intra/ ies in/din somaj, impart locuinte la bloc cu parintii, se straduiesc cu rate etc.
Sunt oameni si oameni...

Lui "as" eu zic ca n-ar trebui sa-i tragi un glont in cap, pentru ca el e prea mic pentru un razbel asa de mare...Omul a facut o miscare ce avea si un risc, si l-a asumat, putea sa ia teapa mare. Cati nu s-au apucat si ei de asa ceva si acum stau cu banii in cate un bloculet pe care nu-l mai pot da nimanui, nu mai vand la preturile ce le calculasera, riscand chiar sa intre sub profit prin vanzarea locuintelor respective, ba unii...fac foamea aproape (cu riscul sa-si piarda si ce au investit, vine banca, daca au luat si credit...sau...)?

Scapa cine poate in capitalism, nu mai are nimeni grija de nimeni, e ca in codru! (Acel codru care a mai ramas, bineinteles :) .
Statul? E..., el are grija doar de smecherii aciuiti prin functii, prin aranjamente politico-economice s.a. (pensii, salarii, averi, masini etc...!!!), cum vedem bine...
Asta e. Din pacate.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web