22 octombrie 2008

Lacatus se lasa...(de antrenorat la Steaua).Gest corect. Legendele nu mor niciodata, dar antrenorul plateste mereu.

Dupa mizerabila repriza a doua de aseara...(0-3 cu campioana Frantei), cu un joc debusolat, fara judecata si greseli impardonabile (antrenor si cativa jucatori, in frunte cu P.Marin, Semedo, Arthuro si Toja), s-a taiat...filmul: Lacatus pleaca de la Steaua.
...Acum cativa ani, Steaua castiga pe teren cu 2-1 cu PSG, din Franta, tot in cupele europene. Pentru ca francezii folosisera un jucator suspendat, s-a consemnat 3-0 pentru Steaua. Asadar, dupa primul tur, Steaua avea 3-0. In retur, s-a terminat cu...5 (cinci) goluri luate de Steaua, infrangere la zero si eliminare...! Cu Lacatus in fruntea jucatorilor Stelei, in teren.
De foarte curand, a fost meciul nationalei cu Franta, cand am avut 2-0 si am terminat 2-2 (ironia sortii, tot cu unul dintre marcatori in persoana lui Goian). Iata-l pe Lacatus, legenda vie a Stelei, neinvatand nimic din (cel putin...!) aceste doua meciuri. Acum, iar a primit 5 (cinci) goluri de la alta echipa din Franta, in cupele europene, Lyon.
Pacat. A trecut de la extaz...la agonie, de la sublim la ridicol intr-un singur meci, ca si multi dintre jucatorii ce au fost in teren aseara in tricoul Stelei. Cumulat cu seria de 6 meciuri fara victorie in toate competitiile, in mod consecutiv,...era prea mult. Atat pentru sustinatorii Stelei, cat si pentru patronul imprevizibil din Ghencea, care are si el aportul sau la rezultatele nepozitive ale celei mai titrate echipe romanesti.
Legenda vie a Stelei, "fiara" Lacatus, pleaca de la clubul sau de suflet. Inerent, va ramane in inimile suproterilor, dar, la necastiguri..., oriunde, oricand, plateste antrenorul. Si Lacatus este, azi, antrenor.
Steaua pastreaza sanse pentru a trece mai departe, de a ajunge in primavara europeana, dar doar in Cupa UEFA (viitoare "Liga a Europei", din sezonul urmator), in lupta directa cu formatia celui mai bun fotbalist roman al momentului, Mutu.
Sperantele in Liga Campionilor raman spre Cluj Napoca, cfr-istii infruntand diseara alta echipa franceza, Bordeaux. In lupta cu francezii, am avut un egal (nationala) si o infrangere (Steaua). Ar fi cazul, asadar, sa avem si o victorie in acest foarte scurt interval de timp in care am jucat cu "cocosii galici"...Bafta, CFR!

2 comentarii:

Anonim spunea...

N-are valoare de a antrena Steaua,degeaba a fost mare jucator,sa bage unul din strainatate,sa aiba prestanta,altfel la tacneala lui Gigi sta nimeni mai mult de cateva luni. Aia e.

Anonim spunea...

Nu intodeauna schmbarea de antrenor este urmata de rezultate favorabile ale echipei.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web