23 octombrie 2008

Demiteri ale multora prinsi cu ciordeala, interese sau incompetenti...Cati smecheri dintr-astia isi fac veacul prin institutii de acelasi gen?

Prejudiciul realizat de Marcel Popescu, in calitate de sef la Clubul Sportiv Dinamo (al "Internelor"), a platit aprox. 2 mil RON utilitatile pentru FC Dinamo 1948 Bucuresti, club de fotbal privat. Acum, ...e pe tusa. Conform unor anchete ale ziarului "Gardianul" din 2005, chestorul M.Popescu nu e strain de fostele structuri ale Securitatii (Serviciul "S")... In locul lui, vine Elisabeta Lipa, fosta canotoare de geniu a Romaniei, multipla campioana olimpica si mondiala.
Dan Voinea, procurorul care a anchetat (sau...s-a facut ca ancheteaza) dosarele Revolutiei din 1989 si ale Mineriadelor, va fi demis, deja procurorul general L.C.Kovesi a cerut revocarea acestuia din fruntea Parchetului Militar. Din cauza unor grave abateri manageriale...Pai, daca ai "cercetat" (de ex.) mineriada din 1990 atatia ani si nici macar n-ai avut curiozitatea sa-l intrebi pe Ion Iliescu de sanatate macar..., daca i-ai trimis sesizare pentru altceva decat era trimis in judecata, daca ai tinut acest dosar 7 luni "la sertar..."s.a.m..d.?! Generalul Voinea va pune punct sefiei sale la carma Parchetului Militar.
Tudor Biaciu, Directorul Directiei Inspectii si Supracontrol din Agentia de Platii şi Interventie pentru Agricultura (APIA), a fost data afara deoarece acesta era intr-un conflict de interese pentru ca maica-sa are firma de consultanta pentru fonduri UE, incasand cate 5% din ce..i se "livra".
Gheorghe Popa, seful Politiei Romane, a fost demis de primul ministru, la cererea ministrului David, ca urmare a scandalului dezvaluit in urma CSAT de presedintele Basescu, privin achizitionarea de Logan-uri la pret de vila (vreo 83.000 EUR, cu dotari de...). Acum, David a sesizat si DNA-ul. Tot e ceva... Deci, chestorul Gh.Popa...out!
Florea Geica, smecherul sef al Autorităţii Aeronautice Civile si-a angajat fiul cel mare in postul de copilot, desi acesta abia a terminat scoala de aviatie si are doar cateva ore de zbor la activ. Demiterea sa a avut loc azi, ministrul Orban dand semn ca mai exista...dupa luni de zile, dupa sesizarile in cascada ale mediei romanesti privind salariul exorbitant pe care acesta il incasa, impreuna cu pensia tot foarte mare, triplura fiind...angajarea sa aberanta ca propriul sau consilier! Despre diurnele aranjate...., de inspector aeronautic, e de cascadorii rasului. Pe banii
Gergely Olosz, nababul de la conducerea A.N.R.E. (ilegal, ajunsese simultan si deputat UDMR...), dupa ce a ascuns incalcand legislatia in vigoare salariul si veniturile sale, presa a dezvaluit ce trai pe vatrai ducea acesta... Abia dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inceput ancheta asupra sa, G.Olosz si-a inaintat demisia premierului ("cu o fractiune de secunda inainte de a-l demite eu", cum marturisea C.P.Tariceanu). Intr-o declaratie, T.Băsescu a spus ca veniturile ANRE ar trebui incluse in bugetul de stat si "Taxele percepute de ANRE sunt incasate de la furnizorii de electricitate. Acestia pun taxele în pretul pe care il plateste fiecare cetatean, iar ei folosesc aceste taxe pentru a-si face salarii uriase".
Oare cate specimene dintr-astea vor mai fi in functii de conducere in tara asta, in institutii...de acelasi gen? Pe banii cui s-au lefait si se lefaie...sau isi manifesta incompetenta?
...Intre timp, in alta ordine de idei, dupa solicitarea actualului consilier al premierului si fost ministru penibil la Justitie, T.Chiuariu, la 7 luni de la depunerea cererii acestuia, judecatorii au solutionat astazi dosarul in care Monica Macovei (si ea fosta ministru la Justitie) era cercetata privind o posibila infractiune de fals intelectual si licitatie trucata ( cu "Freedom House") cu NUP, intrucat..."fapta nu exista".

2 comentarii:

Anonim spunea...

vezi ca pe Geica asta nu l-a dat Orban afara, desi i-a cerut Tariceanu, cica asteapta rezultatul anchetei.
intrebare: daca un subaltern al tau isi incadreaza propria persoana ca subaltern propriu si personal, consilier al sinelui, mai astepti ca ministru rezultat al anchetei?
credeam ca Orban nu-i pe aceeasi placinta cu iesenii lui Fenechiu, adica Chiuariu, Vosganian, Adomnitei si puzderia de sefi in alte de alea unde se toaca miliarde pe salarii, secretari de stat si ce mai sunt, dar daca a stat atata la cutie, de luni de zile de cand presa a demascat hotul de la Aviatie, la Aeroport, e clar ca-i partas cu ala.

vrei sa stii de alti hoti? in toate, la orasele din provincie si in sate, se fura ca in codru, orice anume se poate fura, cu ajutorul celui ce te-a pus acolo, in functia bine platita, cu masina, catel si purcel si tot tacamul.
mai mafie ca in galati nu a fost si nu e nicaieri, s-o stii!

Anonim spunea...

Ministerul Culturii e lacasul (pardon, locul) unde e mizeria umana, morala si imbarligatorii ai mai mari, asa sa stii.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web