16 octombrie 2008

Criza econimica. Multe banci in lume "pica", dar "noi filmul asta l-am vazut" (Basescu, la Bruxelles). Albina,Bancorex,Dacia Felix etc...

"Mor", pur si simplu..., bursele mondiale!
In toata lumea, bursele (s)cad in continuu, pana la limite incredibile (Tokio, Moscova, S.U.A., multe altele din U.E., inclusiv la Bucuresti...). La New York, indicele Down Jones e "la pamant".
Conducatorii Europei si ai lumii se chinuie sa ajunga la un consens privind organizarea unui fel de..."Congres Mondial" asupra situatiei financiar-bancare din lume. Si azi, la Bruxelles, UE spune ca va actiona "coordonat", "mentinerea increderii si stabilitatii in sistemul financiar-bancar, iar autoritatile se obliga sa asigure lichiditatile"...necesare. Populatia va putea primi despagubiri, in caz de crach al unei banci, de pana la 50.000 EUR.
La noi, R.Ghetea, seful peste bancherii romani, zice ca "e sigur"...etc. Si ca nu doreste aplicarea deciziei ca executorii bancari sa nu mai existe in cadrul bancilor si ameninta cu justitia pe toti cei zic ceva neconform cu realitatea despre institutiile de credit ipotecar.
Nimic nu e putred in sistemul bancar romanesc, totul e "roz". Sa va fie gura aurita, dle Ghetea! Clientii spera ca nu...aiurita.
...Dl Ghetea afirma aceste lucruri aproape simultan cu ceea ce spunea presedintele Basescu dupa summit-ul conducatorilor UE de azi: "s-a stabilit ca va fi pus la punct un mecanism de evaluare a situatiei, de control asupra responsabililor ce conduc institutii financiar-bancar".
"Trebuie consolidata supravegherea sistemului financiar-bancar". Se impune "modificarea normelor contabile pentru a fi reflectata mai corect valoarea activelor institutiilor financiar-bancar", impunandu-se "IN SPECIAL RESPONSABILIZAREA conducatorilor bancilor".
Presedintele a mai spus ca, in opiniile conducatorilor din UE, "Increderea in companiile de rating nu mai exista, multe cele cu 3A s-au prabusit...Din mari supraveghetori, trebuie ei insisi "putin supravegheati" si "puse la indoiala rating-urile ce le dau"!
Asta e urata, rau... Practic, mai poti avea incredere in cine si...in ce in domeniul asta, daca nici macar in rating-ul pus unei banci nu te mai poti increde!?!
"REMUNERATIA CONDUCATORILOR TREBUIE SA REFLECTE PERFORMANTA, PE TERMEN SCURT SI LUNG!", afirma presedintele tarii.
"Efectele crizei economice vor fi simtite si in Romania, multe proiecte investitionale mari urmeaza sa fie amanate", spune Tariceanu. "Prudenta..." etc... Afirmatii corecte. Dar de ce te-ai trezit abia acum, dle prim-ministru?! Cand Olteanu a primit dosarul cu Legea maririi cu 50% a salariilor profesorilor, a spus "s-a notat!", toti din PNL ati zis "da" la vot, acum...ziceti "ba". S.a.m.d.
"UE e unita si actioneaza pentru cetatenii sai", a incheiat Tariceanu astazi conferinta de presa din capitala belgiana.
Traian Basescu: "CRIZA FINANCIARA NU NE-A LOVIT, DAR AVEM NORME PRUDENTE IN SISTEMUL BANCAR ROMANESC CARE ABIA ACUM UE SE CHINUIE SA-L FACA FUNCTIONAL.
CRIZA ECONOMICA NU NE IARTA, DACA NU SUNTEM PRUDENTI. VA FI DIFICIL SA ANGAJEZI UN CREDIT EXTERN, INVESTITII AMANATE SAU ANULATE ETC.
RESURSELE FINANCIARE TREBUIE CATRE PRODUCTIE, NU CATRE CONSUM, DACA VREM SA NU FIM AFECTATI DE ETAPA A DOUA A CRIZEI FINANCIAR-BANCARE, CEA ECONIMICA".
"Prima grija de recladire a increderii in sistemul financiar-bancar trebuie sa fie a bancilor!" (C.P.Tariceanu).
CLAR !?

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web