24 iulie 2008

Urbanistii spun ceva..., dezvoltatorii realizeaza altceva. Si o veste: garsoniere in bloc nou la ~ 37mii EUR.

Turnuri in Bucuresti de peste 14 etaje, 20 etaje si chiar mai mult, vreo 100 vor fi in 2-3 ani...(dupa finalizarea proiectelor actuale si a celor aflate "pe hartie" sau anuntate ca intentie), jumatate dintre ele in dezvoltari rezidentiale pentru locuit...

Urbanistii spun ca ne sufocam, aglomeratia urbana a depasit oricum deja limita suportabilului, o vedem si o simtim si noi zi de zi, dar dezvoltatorii isi vad de treaba, "se urca" tot mai sus cu etajele..., mai ales in goana dupa profit. Faptul ca se construieste din ce in ce mai mult, ca se livreaza noi proiecte pe piata e de bun augur referitor la accesibilitatea preturilor la care se livreaza. Dar fara a tine cont de sfaturile specialistilor urbanisti, care spun ca dezvoltarile trebuie sa tina cont de capacitatea strazilor de a prelua fluxul auto, cu sau fara parcaje, nu se mai poate continua!

Pentru orice are cerere, e OK, se vinde. Problema e...cu ce pret si cui?! Si...cum ne mai deplasam in Bucuresti? Pana se vor realiza autostrazile (suspendate sau nu) si se va reusi fluidizarea circulatiei rutiere, mai e mult, mergem ca melcul la nivelul dezvoltarii infrastructurii in Bucuresti, dar si la nivel national, din pacate, ceea ce e foarte rau pentru dezvoltarea economiei in general.

Preturile?... Piata actuala e in continuare in directia "scadere" si chiar blocaj (pe anumite segmente). Iata..., de exemplu, au inceput sa apara si garsoniere in blocuri noi la aproximativ 37.000 EUR (35 metri patrati). Asta inseamna "ceva"...

Sunt semnale, interne/ externe, care (ne) spun ca piata va mai scadea in continuare. Sa ne amintim ca acum 2 ani, de exemplu, un apartament de 3 camere intr-un cartier obisnuit se tranzactiona in acest veritabil babilon imobiliar bucurestean la 40.000- 50.000 EUR.

La bulgari, trendul descrescator e si mai abrupt ca la noi, deja...Chiar si in vest, Spania, Italia, Marea Britanie etc, se intampla actualmente acelasi lucru, criza a pietei imobiliare, a constructiilor. De aceea, muncitorii romani in domeniu au inceput sa aiba probleme cu locul de munca si salariul primit.

Atentie, asadar !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ma da chiar ca e babilon la apartamentele astea. Ce titlu ti-ai tras la blog, marfa!

Stam in Rahova, la o casa cu curte comuna, e cam disconfort, dar tot mai bine e ca la bloc.

Avem apartamentul parintilor de 2 camere in Crangasi la vanzare de cam o luna si nu am reusit sa-l dau. Ma uitam pe net la anunturi
si alte informatii, am dat uite si de blogul tau.
Zici ca e posibil sa mai scada in continuare pretul, ceea ce e cam nasol, pentru ca apartamentul vrem sa-l dam pentru a construi pe un teren la Cornetu.
O sa il dam si noi, vine vreun orasean de asta infocat, obligados!

Vad ca preturile pe anunturi intr-adevar merg in jos, dau astia la anunturi de nu stiu ce se intampla.
Imi dau seama ca am fost fraier ca nu l-am dat asta iarna, eu am fost si mai fraier ca am insistat sa mai stam, ca tot nu ne apucam de casa decat in iulie. Si uite ca e cam nasoleala acuma.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ anonim:

Bafta sa ai la vanzarea apartamentului!
Preturile, asta e...
E ciclicitatea pietei, nu putea sa mearga "in sus" vesnic. Sun diverse aspecte (interne/ externe), pe care le-am luat in discutie/ calcul pe blog.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web