23 iulie 2008

Raportul Comisiei Europene pe Justitie: Parlamentul, Guvernul, CSM si ICCJ, vinovate. DNA, laudat.

Intr-o logica evidenta si evindentiata si in ceea ce cred romanii despre anumite institutii ale statului (vezi mai toate sondajele de opinie), Raportul Comisiei Europene critica Parlamentul pentru ca blocheaza dosarele de mare coruptie si pentru ca a fost gata sa-si dea votul pentru amendamente celebre ale Codului de procedura penala, dar si Consiliul Superios al Magistraturii (CSM) si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sunt "amendate" pentru prestatii ale lor.
De ce le-o fi frica sa mearga efectiv in justitie sa-si dovedeasca nevinovatia (daca e asa) fostilor ori actualilor parlamentari/ ministri cercetati, cum sunt Nastase, Mitrea, Seres, Babliuc, Pacuraru s.a.m.d.? De ce nu o vrea Parlamentul sa "dea drumul" cercetarii lor si de ce trebuie ca un parlamentar sa-si dea avizul pentru ca un coleg al lui sa fie judecat?
Nici Guvernul nu scapa de critici...(elegante, e adevarat).

Justitia ramane domeniul-"buba" al Romaniei, care ne tine pe loc. Ca n-o sa scapam niciodata de coruptie, e clar. Dar nici in situatia penibila din punct de vedere al Justitiei in care se afla Romania, la aproape 19 ani de cand am cunoscut libertatea!
Greu se mai leapada politicienii nostri de metehne. Grav e ca multi se bucura de simpatie, sustinere chiar in interiorul unor partide, sunt scosi la inaintare si se defileaza cu ei cu mandrie, ba chiar unii ajung Presedinti de Consilii si "mari" ai locurilor...
De bine, doar eforturile Departamentului National Anticoruptie (DNA) si aparitia Agentia Nationala de Integritate (ANI), desi...abia dupa 4 ani de discutii s-a reusit aparitia sa, cu toata reticenta, uneori chiar obstructia multor politicieni, institutie activa doar de cateva zile.

Comisia Europeana arata si anul asta, ca si anul trecut, ca multi politicieni parlamentari si parte a magistratilor nu-si fac temele, contribuie substantial si decisiv la stigmatizarea Romaniei ca fiind "corupta", ne aduc prejudicii. Inclusiv materiale.
FAPTE, "cazuri concrete"!
Asta cere Comisia Europeana. Adica, dlor Tariceanu, Olteanu, Vacaroiu, onor Guvern, Parlament, CSM, ICCJ, DNA, "dragi" politicieni sus-pusi, tratati politicienii cercetati pentru corupti ca pe oricare cetatean deferit justitiei (adica: lasa-ti-i in seama justitiei, a unei judecati drepte!), tratati coruptia la nivel inalt in Romania cu seriozitate maxima, lasati gargara si smecheriile: FAPTE, nu vorbe!
Monitorizarea, oricum, continua.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web