16 iulie 2008

Nu ne mai tromboniti cu...statistica!

Comisia Nationala de Prognoza, Institutul National de Statistica...dau cu surle si trambite situatii ale starii economice actuale si viitoare a Romaniei in "roz", cu inflatie de 8,6% s.a. Daca-i intrebi, de exemplu, cati romani sunt la munca prin strainataturi, habar nu au...

Cum Dumnezeu e "foarte bine" si "economia duduie", cand Guvernul nu a putut nici macar sa respecte propriul angajament privind salariul minim pe economie si, din cate am vazut ca atitudine..., e cam "cu foamea" in stomac (vezi si ingrijorarea privind plata pensiilor etc)? Adica, peste tot in lume economiile sunt sub amenintarea "foamei" de petrol si gaze, preturile alimentelor au crescut masiv in toata lumea, "imobiliarele" sunt in scadere sau prabusire in multe tari europene si in America etc..., iar la noi, e "foarte bine"! Cica noi suntem..."atipici", "economia Romaniei nu e influentata" etc!!! Prostire pe fata. Zice-se ca inflatia e pe la 8,6% (oricum, dubla in raport cu media UE). Fara pic de rusine..., probabil cu scop politic si din politicianism marunt, intr-un an electoral, pentru ca daca acesti oameni din statistica si prognoza ar avea responsabilitate si bun simt, ar spune realitatea, inclusiv in cifre, nu ar mai da mereu informatii sub sau peste realitate. E clar ca ne paste pericolul inflationist, o criza economica (mai ales pe resurse energetice si alimentatie) si o iarna dificila si greu de gestionat, in lipsa unei abordari cinstite si responsabile a starii actuale a economiei. Acesta e adevarul! Si transcede inclusiv realitatii ca se anunta o buna recolta in agricultura.

Am vrut noi sa fim "originali", in democratie, si pana la urma s-a ales praful, am pierdut doar timp pretios si foloase pentru tara si romani, dar sa fim in asemenea hal incat sa spunem ca "nu ne influenteaza..." (inclusiv in "imobiliare") ceea ce e in lume, problemele, scumpirile, crizele..., tendinta evidenta si cazuisticile bogate elocvente..., de parca am fi rupti de lume si "buricul pamantului" noi!

PS: ieri, in Carrefour, pret la rosii cu 50% mai mare decat in piata, la tarani. Rosii de "afara", bineinteles. Pepeni verzi la 0,99 lei adusi din Turcia, tot in supermarket, iar in piata 0,7-0,9 lei, la taranii nostri. Se pare ca influenta in "bine" pentru consumatori din politica de achizitii a supermarket-urilor, dupa intrunirea cu autoritatile si reprezentanii producatorilor, se lasa asteptata...Mai ales la alimente.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web