23 iulie 2008

"Fratele" lui Ceausescu, Mugabe (veteran "dictator rosu" african) "vinde" cu o suta MILIARDE dolari o...juma' de paine. Cat o fi "casa"?

Ultimul "dictator rosu" african in viata, recent reales prin frauda masiva ca presedinte in fosta colonie britanica Rhodesia, statul Zimbabwe de azi, Robert Mugabe, a scos de la tiparnita "uriasa" bancnota de 100 MILIARDE dolari. Dolari zimbabweni, bineinteles. Cu ea, iti poti cumpara o jumatate de paine. Va dati seama ce de zero-uri are pretul unei "case" (chiar si al unei cocioabe de stuf)...? "Bogati" rau cei din Zimbabwe...

Acolo inflatie, nenica!... Si specula, mafie, trafic, jaf etc; coruptia e sport national:). In fapt, contracandidatul lui Mugabe cu care trebuia acesta sa se "dueleze" in turul 2 al alegerilor prezidentiale, s-a retras, intrucat suporterilor sai incepuse o campanie de...degete si capete pentru cei suspectati de autoritati ca sunt simpatizanti ai opozitie anti-Mugabe.

Acest Mugabe era unul din "fratii" comunisti favoriti ai lui Ceusescu, alaturi de Mohamad Siad Barre in Somalia, Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga in fostul stat Zair (Congo "1", azi Rep. Democrata Congo, pentru ca mai exista si alta tara Congo "2", Rep.Congo, fosta "Congo Brazaville", de la numele capitalei) si Mengistu Haille Mariam in Etiopia (intre timp, scindata in doua tari, Etiopia si Eritreea).

Zimbabwe este si una din tarile calificate de Reporters Sans Frontieres (in acest an) ca fiind "dusmane ale internetului", ale mediei on-line, alaturi de Belarus, Cuba, Arabia Saudita, Birmania (actuala Myanmar), China, R.P.D.Coreeana, Iran, Uzbekistan, Vietnam, Siria, Tunisia, Egipt si Etiopia. Cuba a lasat-o mai moale, dupa ce fratele lui Fidel Castro i-a luat locul celui adulat ca "El lider maximo". Dar preturile computerelor sunt cu adevarat prohibitive pentru majoritatea cubenezilor. In rest, chiar si China, desi e organizatoare a Olimpiadei din acest an, toate tarile mentionare (singura europeana e "Rusia alba", Belarusul) continua supravegherea internetului si limitareea acesului la acesta. Sa le fie rusine. Si...ferice de noi, ceilalti! :).

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web