9 iulie 2008

"Faceri" si "afaceri" imobiliare si neimobiliare "marca CFR".

Dupa ce ani de zile, in toata Romania, CFR si alte societati pe actiuni rezultate din dezmembrarea CFR-ului "mama", in diversele guverne perindate la conducerea acestei tari, au instrainat la preturi de multe ori derizorii fel de fel de terenuri si constructii, spre paguba angajatilor CFR, a statului roman si evident a contribuabililor romani si cu profitul colosal al "baietilor destepti", iata ca practica aceasta continua si sub guvernarea actuala.

S-a ajuns ca Hotelul Astoria sa fie praduit pentru vreo 15.000 EUR datorie initiala (ajunsa apoi la 60.000 EUR)....Dupa ce s-a mers la instanta si, apoi, la licitatie, fara ca Ministerul Transporturilor si CFR sa aiba habar (oare...?), hotelul in speta s-a vandut cu ridicola suma de 2,5 mil EUR. Grav e ca, in goana lor oarba dupa furt si capatuire, "lucratorii" acestui jaf au inclus si terenul de 1.800 mp, care nu apartinea societatii care initial datora cei...15.ooo EUR! Ce judecator a dat o astfel de sentinta? Increngatura...dracului, nu gluma (si aici)!

Mai mult, pe parcurs, in cele 2 procese care au dus la praduirea Hotelului Astoria, functionari ai unei subsidiare a CFR de care apartinea hotelul ("CFR Turism") au facut doua plati nu in contul executorului, ci in contrul...creditorului, neinstiintand macar executorul. "Scopul scuza mijloacele", nu?
Actualmente, s-a si emis act de punere in posesie a cumparatorului Hotelul Astoria. Graba mare!

E drept, DNA s-a "trezit", ca si ministrul Orban. Se spera in recuperarea prejudiciului si in anularea "facaturii"-Astoria. Nu s-a intamplat niciodata nimic cu astfel de demersuri, asa ca, de doi bani...speranta !?

Acum, se urmareste, pe acelasi calapod, acapararea Complexului Snagov (foto). S-a mai incercat si in anii anteriori, fara reusita. Acum, se invoca o datorie de 1,6 milioane lei catre Primaria din Snagov (localitate unde presa a relatat, inclusiv in campania electorala recent incheiata, despre tepe si afaceri la limita legii sau dincolo de ea cu terenuri, cu complicitatea chiar a unor autoritati).
....Tocmai la acest Complex, acelasi Mihai Nicolaiciuc a "ingropat" peste 20 milioane EUR intr-o "reamenajare, renovare" supraevaluata de cateva ori. Alte milioane de euro duse pe apa sambetei...Pardon, in conturile "baietilor destepti" ai vremurilor!

Ce sa mai pomenesc despre achizitiile la preturi aberante realizate ani in sir de CFR...Cum ar fi cazul arhicunoscut al restaurantului de superlux si complexul respectiv de la Gara de Nord, dotat pe timpul ministeriatului lui Miron Mitrea cu linguri suflate-n aur la valoarea unui inel de aur, cu servetelul la pretul unui roman de valoare s.a.m.d.; "seful" organizator al acestei tepuiri (ca si altele, vezi mai jos) e si acum dat in urmarire generala, Mihai Nicolaiciuc e numele insului.
Pe pariu ca nu va fi gasit niciodata, cum au fost multi altii...? Sau, cel mult, apare cand mai are o zi de trait, cum a fost cu smecherul ala de la banca "Dacia Felix", de acum cativa ani, adus pe aeroportul Otopeni aproape mort, intr-un scaunel...Ce conturi grase, hoteluri si viloaie or avea fii si nepotii lui, prin te miri unde tarisoara localizata prin nu stiu ce ocean...!

...Sau de cedarea (auzi, cedarea!) gratuita, incredibil tupeu de borfasi, din averea CFR a zeci de vagoane noi-noute, abia achizitionate, catre una din firmele afaceristului Cristian Burci (cu afaceri si in televiziune), caz intamplat tot in anii anteriori. De remarcat ca, in aprilie 2008, o firma de material rulant a lui Burci a semnat contract, derulabil intre 2009-20012, cu francezii de la Touax Rail (specializata in repararea si inchirierea de material rulant) pentru producere si furnizare a 6.000 de vagoane. Ca si in cazul achizitiei de catre firma sa I.R.S., specializata in domeniu, ajunsa intre timp in primele din Europa, a 49% din actiunile holdingului feroviar Friulexport (din Serbia), s-au platit
, bineinteles, "euroi" grei.

Ministrul Transporturilor, L.Orban, afirmase acum cateva luni ca, in cel mai scurt timp va deveni operationala o societate cu capital mixt formata din CFR Marfa, Grup Feroviar si Raiffeisen pentru modernizarea a peste 6.000 vagoane (si ceva locomotive). "Dupa finalizarea acestor reparatii, societatea cu capital mixt va putea inchiria materialul rulant" (L.Orban). Simpla coincidenta (de cifra si scop final) ?
De remarcat, de asemenea, ca in iunie anul curent, CFR Calatori a vandut 10 locomotive pe care a incasat 1,3 mil EUR, urmand sa mai vanda inca 20 pe care estimeaza sa mai incaseze inca 3 mil EUR.
Cand e cu plati si incasari (reale!), e OK. Inclusiv pentru CFR.

Ce credeti ca au facut managerii de la CFR Turism asta iarna...? In ianuarie, au achizitionat cateva masini de superlux! Ca sa dea cateva mii de euro datorie acumulata la Astoria sau datoria la bugetul orasului Snagov pentru Complexul de acolo, n-au gasit bani. Dar, pentru masini de superlux, s-au gasit. In ce tara traim...Daca nici macar in fata unor evidente judecatorii (ce suparata era Presedinta lor ca i-a "tras" de maneca si criticat Basescu la "Ziua Justitiei", ce de lacrimi de crocodil !...), justitia in general, nu-si face datoria, ce sa ne mai asteptam?!

Vara lunga..., "faceri" si "afaceri" prospere...

2 comentarii:

Anonim spunea...

E mare mafie mare la tot ce tine de CFR, dar sa stiti ca nici Metroul nu e departe.De aceea nici nu vor sa treaca la primaria mare de la transporturi,e lipeala prea mare.

N-ati specificat in ce am citit, dar Complexul Snagov se numeste tot Astoria,ca si hotelul dat pe nimic de la Gara.
Inainte,era altceva,erau sefii comunisti si securistii.Acum,tot ei,dar si dintr-astia,ciocoi noi. Diversi imbuibati,politicieni,
afaceristi,vedete sau asa-zise vedete,interlopi si-au facut nunti,botezuri,chiolhanuri la Snagov dupa 89.

Aseara,o idioata ce e sefa la Complex la Snagov zicea ca nu vor fi probleme cu datoriile Complexului, ca acum poate vin si banii de la Hotelul Astoria si achita!

Adica, banii tepuiti si jaful de la Snagov se vor achita prin frimiturile ce vor intra in conturile CFR de la furtul ordinar de la Hotelul Astoria. Imbuibatii dracului! Astia chiar nu mai au nici un scrupul, fura pe fata si nu patesc nimic.

Numai Dzeu ii mai poate judeca.Pe lumea asta si in tara in care suntem noi,nu se mai vede nici luminita de la capatul tunelului ce o vedea Ciorbea acum vreo 12 ani.Cine a furat si fura,traieste bine.Cine munceste corect,foarte rar realizeaza ceva.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Pentru postantul anterior:
Sincer, chiar nu stiam ca la Snagov Complexul se cheama tot Astoria...

In orice caz, daca e asa cu persoana care e in managementul de la Complexul Snagov, cum ca asteapta sa dea acolo paguba facuta din banii de la Gara de la hotel, e penibil. Nu stiu, nu exista comisii, anchete, judecatorii, OPC, Politie in asa ceva, sa se implice?

Urata treaba. Ca si multe altele.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web