24 iulie 2008

De ce...?

De ce oameni precum Cristian Paturca ("cantaretul" anticomunist...) a fost aruncat in strada dintr-o locuinta "cu legea 112" fara sa primeasca nimic, iar, de exemplu, fostul sef de la Academia "Stefan Gheorghiu", V.Secares (uns candva si prim sef la SNSPA..., descoperit apoi cu "fonduri" incasate fraudulos de la niste "cursanti" inselati printr-o Asociatie a sa "alipita" intentionat in nume de SNSPA si NATO , de miliarde lei vechi...) abia a catacdisit sa elibereze o vila recuperata de fostii proprietari printr-o sentinta CEDO de la un profitor post-'89, Secares, cu primirea de despagubiri de catre acesta de la stat (acum cativa ani)? Azi, Paturca sta intr-o locuinta donata de un membru al PC.

De ce oameni nevoiasi, care au cumparat onest o locuinta cu Legea 112 (cu deficientele acelei legi...) sau au dobandit locuinta in urma unui schimb pana in 1989 sunt scosi in strada abuziv de "proprietari" inventati peste noapte de tupeisti si escroci ce "fabrica" stra-stra-stra-nepoti si/sau acte..., cu cumparare de drepturi litigioase ori alte matrapazlacuri imobiliare, gen cumpararea de drepturi litigioase? Pentru ca una e sa vina proprietarul...real sau urmasul lui si sa-si primeasca locuinta avuta inainte de confiscarea de regimul comunist, in situatia cand fel de fel de escroci cu "legaturi", mai cu seama politice, au stiut ca imobilul nu e al statului si este in revendicare, dar au "cumparat" la preturi contabile, subevaluate mult si e logic sa suporte consecintele astazi, si alta e situatia, de exemplu, a unui tanar sau batran ce a primit o amarata de camera intr-o locuinta cu Legea 112, fara sa aiba vreo vina...

De ce nu era mai bine ca proprietarii reali sa fi primit locuintele inapoi, iar oamenii ce locuiau in ele de pe timpul lui Ceausescu sa li se fi dat o locuinta de stat, dar nu confiscata de comunisti? De ce s-a urmarit premeditat a se agita...treburile, a le incurca, permitand inclusiv celor ce erau intr-o functie in stat mai mare ori mai mica sa-si cumpere pe mai nimic locuintele primite in timpul mandatului (cu sau fara legea caselor nationalizate), in timp ce, de exemplu, medicii tineri, dupa ani si ani de studii..., s-au chinuit si se chinuie locuind prin camarute din spitale sau stand in garsoniere cu chirie la periferie?

De ce a fost mai importanta, de exemplu, mama actritei Rona Hatner, de a primit apartament de 3 camere pe Calea Calarasi din Bucuresti de la Viorel Lis, iar naistul Gheorghe Zamfir a fost tratat mizerabil de mai toti guvernantii acestei tari? De ce mereu se intampla ca, de forma, cativa dintre tinerii indreptatiti primesc locuinte ANL sau din alte repartizari ale primariilor din tara asta, iar restul sunt..."tineri" de 55 ani parlamentari, copii de consilieri locali si primari, rude de prin ministere si institutii statale, cunostinte etc? De ce tot ca pana in '89, PCR ("pile, cunostinte, relatii")?

De ce tot felul de smecherasi, lideri actuali sau fosti ai partidelor aflate sau nu la putere azi, stau...cam gratis sau ilegal (expirandu-le de multi ani mandatul de membru al guvernului) in vile RAPPS, ca si diversi miliardari romani apropriati ai oamenilor politici de ieri si de azi...?

De ce specimene ca parlamentarul PSD de Giurgiu, Badalau (recent demisionar pentru ca "n-a castigat" judetul) cu milioane de euro in cont, au incasat sute de miloane lei vechi "pentru chirie in Bucuresti", indiferent ca aveau sau nu proprietati imobiliare in Capitala? Unde e moralitatea si grija de ban public, unde e bunul simt si caracterul...?

De ce tot felul de securisti, comunisti, militieni, sefi de organizatii "de stat"...ceausiste sau fii/ fiice, nepoti/ nepoate ai lor ne dau lectii azi de democratie si discuta cu nonsalanta tupeista despre "marginalizarea lor sau suferinta lor pe timpul lui Ceausescu", despre democratie, cinste, libertate etc sau cum au "facut" ei primul milion de euro din "munca"? De ce sunt numiti prin functii de stat, inclusiv de reprezentare internationala, oameni depasiti "mental", uman sau fara valoare, fara studii in domeniu sau...deloc (exemplul Elenei Erghelegiu, fara studii superioare...e consul al Romaniei in Spania si isi "satisface" sfarsitul unei facultati printr-o licenta dupa 26 ani de la terminarea Liceului industrial, la o anume universitate particulara)? Nimeni nu spune ca fiul sau nepotul unui "fost", protejat al regimului comunist, nu are dreptul la cariera in afaceri sau politica sau in orice domeniu, la exprimare ori ca ar trebui sa poarte stigmatul unor anume credinte si fapte ale predecesorului lui. Insa, totusi, putina decenta, ce naiba?!...
S.a.m.d. ...
De ce...?

Multe "de ce?"-uri in Romania membra a Uniunii Europene a anului 2008. Prea multe...

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web