14 iulie 2008

Chiar...cei mai prosti tineri din Europa, in Romania?!IQ, IP, spaga si spagatul, sexul si educatia.

...Intr-o emisiune TV, renumita fosta vedeta a de reviste si filme pentru adulti, Pamela Anderson, a facut spagatul. "Subtire"! Daniela Gyorfi, "a noastra", si-a scos chilotii in direct, acum cativa ani, tot in cadrul unei emisiuni TV.

Spaga la romani viciaza cam tot: justitie, politica, sanatate, invatamant s.a.m.d., devenind o caracteristica omniprezenta a societatii actuale, cu vicisitudini din ce in ce mai mari, dar si o "stampila" aplicata romanilor. Spaga se da pentru posturi (mai) bine platite, pentru doctori, pentru un examen (ce BAC de pomina a fost in acest an!...), pentru a-l determina pe fuctionarul prost/ bine platit sa se "miste" mai...cu talent si mai repede, dar si (cel mai grav) pentru a obtine foloase necuvenite, falsuri, necondamnari in justitie etc, in genere tot ce e ilegal, imoral si degradant pentru firea umana.

Sexualitatea explicita sau implicita...e din ce in ce mai prezenta si in presa scrisa si audio-vizuala din Romania. Puzderia de sani, silicoane, corpuri goale, stiri si pseudostiri legate de sex au atins un nivel de vulgaritate maxima in presa scrisa de la noi, frizand de multe ori atat bunul simt, cat si ridicolul. La TV, ce-am mai putea comenta...? Totul e subsidiar consumismului si rating-ului cu orice pret (incasari publicitate etc), iar la calitate, cultura si educatie, televiziunile nu se mai gandesc, abuzand de prezenta telespectatorului in fata ecranului TV si abundand de emisiuni politice fie comandate si "sustinute" de partide politice, fie sterile si care "nu spun nimic" sau care cauta senzationalul si scandalul cu orice pret. Nu mai spun de emisiuni care agreseaza efectiv privitorul, agaseaza si jignesc pur si simplu inteligenta privitorului, pline de urlete, stridente, vulgaritate, prost gust si prostie impinsa la paroxism. Emisiunile educative lipsesc aproape in totalitate la posturile TV si radio private, iar TVR nu e forte departe (e drept, aici exista macar un canal consacrat culturii si educatiei, TVR Cultural).

Constatam ca, iata, peste 26% din copiii intre 12-15 ani au vizionat un film porno (din datele CNA) in anul 2007. Fetele din acelasi spectru de varsta au nascut peste 2.000 de copii si au avut 535 de întreruperi de sarcina (din statistica Ministerului Sanatatii). Am ajuns de "faima" in Europa (mai precis, de ras...) cu multe cazuri de incest si violuri, comise atat in tara, cat si de romani in strainatate (majoritatea rromi). Inclusiv prin mediatizatele cazuri ale fetitei din judetul Neamt care, dupa lungi peripetii, a avortat intr-un spital de stat din Marea Britanie si, respectiv, al abundentei de violuri comise de rromii de origine romana in Italia. Din pacate, e regretabil ca intr-o Europa a civilizatiei apar excese xenofobe sustinute chiar de partide politice si guverne. A fost si situtia din Austria, acum este in Italia, la nivel care a scandalizat si iritat multe comunitati si tari europene. Si prin numarul mare de violuri si violente comise in Italia, relatate aproape zilnic, dar si prin solutia gasita de guvernul italian condus (a patra oara) de Berlusconi, amprentarea exclusiva a rromilor prezenti in Italia, indiferent de varsta. Chiar Parlamentul European a votat o rezolutie in acest sens, inclusiv toti europarlamentarii romani, prin care considera masura Italiei drept discriminatorie pe criterii etnice şi rasiale, solicitandu-se anulare amprentarii rromilor. Momentan, autoritatile italiene refuza sa ia in considerare aceasta rezolutie, continua amprentarea (doar municipalitatea din capitala, Roma, a amanat amprentarea...).

...Asta in timp ce, iata, tinerii nostri, dupa studii ale Comisiei Europene, au fost cotati ca fiind cei mai prosti copii ai Europei, tot pe segmentul varstei discutate, de 15 ani. Mai precis 53,5% nu pot citi corect, au mari dificultati in a parcurge un text, a intelege, a interpreta ce anume este scris acolo...Surprinzator sau nu, asta e realitatea. Una jenanta, mai ales pentru cei care sunt implicati in procesul de invatamant si educatie din aceasta tara. Cu toate ca la mai toate Olimpiadele internationale, romanii ocupa mereu locuri de top, la nivel general si, in profunzimea sistemului de invatamant, suntem la pamant. Dovada este si recenta organzare a BAC-ului, cat si rezultatele sale. Si nu cred ca e vorba doar de nivelul IQ al copiilor nostri...

Educatia, iata motorul lumii civilizate. Nu trebuie sa descoperim noi acum...roata. Ar trebui, cert, sa fie implicati cu seriozitate si responsabilitate toti factorii de decizie ai acestei tari, mai ales cei platiti din bani publici pentru acest scop, autoritatile statale, dar si organizatii de la nivelul mediului privat (companii, presa, ONG etc) spre a aduce educatia la locul care-i revine. Inclusiv la nivel de familie, inclusiv la nivel de educatie sexuala (care trebuie realizata in principal de parinti, cum spun specialistii). Cine insa sa mai educe parintii care trebuie sa procedeze la educarea propriilor copii? Fie ca e vorba de parinti traiti si educati ei insisi in comunism sau mai mult in societatea post-'89, cine si cu ce mijloace?

In Romania, pare-se, educatia a devenit un moft. E atata mizeria morala, inclusiv si mai ales in politica, asistam deseori la gesturi ce dau masura lipsei de educatie si a iresponsabilitatii mai mici ori mai mari, de genul aruncarii unei hartiii pe jos, deversarii de deseuri in rauri sau poluarii fonice si vizuale, sunt atatea si atatea fapte de coruptie fara corupti si condamnati etc, nu ne mai mira nimic. Poate doar cand vedem sau auzim de intamplari, fapte normale, responsabile, umane (politistul ce a inapoiat actele si o suma importanta de bani unui turist american care le uitase intr-o sacosa in gara, stransul unei sume de bani spre a juta un om la necaz-Anca Parghel, donatia unei sume pentru a se strange si recicla orice din hartie cu scopul plantarilor de copaci etc). Ne miram in Romania cand se intampla ceva...normal! Frustrant de adevarat...

Ca si in "imobiliare": majoritatea participantilor la piata au actionat, de cativa ani, exclusiv cu credinta ca, la nivel de pret dat / incasat pe orice proprietate, totul are o singura directie: creste! Si acum, majoritatea romanilor se mira ca...scade! Unora, le pare rau. Ca au cumparat la preturi nejustificate, enorme, si vor plati toata viata sume foarte mari pentru creditele luate sau ca nu au vandut cand inca piata era "sus". Altora, le pare bine...

Oriunde in lume, corectii mai mult sau mai putin pregnante au existat si exista in piata imobiliara, caracterizata in esenta prin volatilitate si influentabilate directa de la factori interni si externi (ai pietei imobiliare insesi, dar si ai economiei nationale, in general). Prin urmare, ceea ce era de asteptat se intampla si la noi, sustinandu-se inclusiv si pe acest blog: piata imobiliara scade, mai cu seama pe segmentul rezidential, unde schimbarile sunt cel mai usor vizibile.

Pe o piata in scadere, cum este cea de azi, a vinde "azi" e deja un deziderat important pentru un vanzator, pentru ca a vinde "maine" inseamna a lua mai putini bani. Sa ne amintim de foarte apropriatele momente trecute cand traiam vremuri de succes maxim pentru tagma vanzatorilor (n-am zis...jefuitorilor, desi multi si-ar merita acest apelativ), cand se licita efectiv cu cumparatorii incolonati la usa...? Acum, nemaifiind o piata imobiliara a vanzatorilor, situatia s-a schimbat. Si continua, inclusiv la nivel de preturi de tranzactionare.

Cine poate face spagatul in si cu evolutia pietei imobiliare, iese bine. Cine nu (fereasca Cel de Sus), iese...rau, poate chiar cu picioarele inainte.

Simt nevoia, spre finalul acestei postari, sa aduc in discutie, pentru novici si/ sau pentru cateva persoane frustrate care dau "tarcoale" prezentului blog si prezentei lui pe internet, notiunile de numar IP si sistemul numelor de domenii, DNS.

Numarul IP (Internet Protocol Number) e un numar total cu unicitate, constand in 4 numere succesive separate prin punct, intre 0- 255. Orice calculator conectat la Internet are un numar IP unic pentru identificare (adresa IP). Pentru "rezolvarea" spre o adresa IP a unui anume nume de domeniu, exista sistemul numelor de domenii - DNS (Domain Name System), care da si redundanta si distributie prin ierarhizare (cea mai comuna folosire a sa este cea mentionata).

Legatura domeniu - IP si responsabilitatea pentru un anume domeniu revin unuia sau mai multora dintre serverele de nume (numite si "DNS-uri", servere DNS ori "name-servere"). Subliniez ca poate sa existe un domeniu cu mai multe adrese IP (computere ce "muncesc"...in oglinda si/ sau paralel), asa cum pot fi mai multe domenii cu aceeaşi adresă IP. De asemenea, orice subdomeniu (parte a unui "domeniu-mama" mai intins, de care-si separa numele printr-un punct), cumuland, in esenta, caractersticile domeniului, se poate sa fie "rezolvat" spre orice adresă IP, chiar si diferita de cea a domeniului-mama.
De folos..., deci.

Cu acestea zise: o zi buna, tuturor! Si...verde (ca la bursa), in vanzari, inclusiv in tranzactii imobiliare. Pentru ca, indiferent ce si unde lucram, in fiecare moment, vindem ceva.

Azi e ziua Frantei. La multi ani, de la (fostul) "mic Paris", marelui si adevaratului Paris, de la Romania pentru "sora" noastra latina, Franta! "Libertate, egalitate, fraternitate!" In gripata Europa actuala, drepturile omului, omul si interesele sale primordiale, egalitatea in drepturi, colaborarea economica si politica interstatala sunt readuse in memoria tuturor de Sarbatoarea zilei francezilor si repuse pe tapet de Summit-ul "mediterean" organizat la Paris in aceste zile.

Chit ca limba engleza s-a impus la nivel international, inclusiv cu ajutorul internetului, ca limba principala a lumii, Romania este totusi o tara francofona, multe evenimente istorice si personalitati culturale au legat sentimental si cultural Romania de Franta, intr-un mod indestructibil. Romaia este membra activ in Francofonie (chiar a organizat, cum stim, un Summit important al acesteia).

Charles de Gaulle, fost presedinte al Frantei, mare om politic si general al armatei franceze, afirma: " Eu iau decizii. Poate nu sunt perfecte, dar este mult mai bine sa iei decizii imperfecte decit sa cauti in permanenta deciziile perfecte pe care nu le vei gasi niciodata...".

Un comentariu:

Anonim spunea...

Prosti, da' multi! Sa recunoastem ca invatamantul s-a transformat in "fabricant" de diplome, nu de specialisti de care efectiv economia are nevoie.
Am terminat liceul anul trecut, sunt "chimist". Aiurea, cine dracu sa aiba nevoie de chimist? Lucrez acum intr-un supermarket, am un raion in grija, salariul nu e rau, ma descurc si cu un mic al doilea servici (nu in fiecare zi). Dar ma enerveaza ca am diploma de chimist, de care nu am nevoie. Asa m-a repartizat calculatorul, asa am mers pana la final.
Se adauga multi prosti an de an in tara asta. Confirm, pentru ca am chiar in grupul meu de amici baieti cu fite si fete cu creier prost, care nu stiu sa citeasca, nu stiu sa se exprime, abuzeaza de jargoane, fara sa intelegi de multe ori ce spun, sau chiar ei nu se inteleg. Cred ca la un test de IQ multi e posibil sa se incadreze la retardati, pe bune!

Apropo: cand si de ce nu se urgenteaza ca la alegeri sa li se faca teste de nebunie sau nu astora care candideaza? Am scapa de multe figuri care mai degraba ia-i duce la 9 decat prin parlament, primarii etc. As extinde acest test si la oamenii ce se perinda prin presa, pentru ca prea multi idioti si prostanace se lafaie pe la televiziuni!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web