18 iulie 2008

Basescu respinge legea lui D.Voiculescu (pentru modificarea Lg.10), a "renationalizarii".

"Sub acoperisul ingrijorarii pentru chiriasi se incearca servirea clientelei" (T.Basescu) ce a dobandit pe legea 112 proprietati.
Legea pleaca la Parlament pentru "reanalizare".
Aceasta lege "nu da solutii pentru situatii tranzitorii...(nu s-a facut punerea in posesie pentru o hotarare definitiva in acest sens pentru fostul proprietar)" (T.Basescu).
Legea este o "noua nationalizare", anuleaza calitatea de proprietar pentru cei deposedati abuziv si restrictioneaza restituirea terenurilor aflate in proprietatea statului.
De asemenea, in motivatie, presedintele spune ca e "o ocazie de obtinere de venituri necuvenite, pentru fostii chiriasi ce au cumparat si li s-a dovedit in instanta ca vanzarea pe Legea 112 a fost ilegala, iar apoi statul ar plati acestui fost chirias ce trebuie evacuat pretul pietei de azi".
Legea s-ar aplica si retroactiv, chestiune anticonstitutionala, nemairecunoscand dreptul fostilor proprietari de a-si dobandi proprietatea confiscata.
In perioada derularii unui proces prin care un contract pe Legea 112 poate sa fie vanduta, conform legii lui Voiculescu, chiar daca existe proces pe rol.
Basescu a apeciat ca sunt, asadar, cam multe "pete negre" si "smecherii"...
Despre o renationalizare guvernamentala de curand...: caz incredibil la Balotesti. Terenuri apartinand unei institutii a statului de acolo au fost trecute prin lege la Primaria locala pentru impartirea catre fostii detinatori. Ceea ce s-a intamplat, la vremea respectiva.

Guvernul a dat ordonanta prin care confisca terenurile proprietarilor si le retrece in proprietatea unui institut de acolo (motivand ca s-au trecut atunci la Primarie prin "ingnorarea concesiunii"...fostului detinator).
Decizie de neimaginat!

Un comentariu:

Anonim spunea...

basescu e un cabotin!!ROMANI,MAI BINE NU VOTATI!!decat sa mai fim prostiti de un asa zis om politic .mai bine le aratam cat de prosti sunT
ei,nu noi!
A FACUT FLOTA PRAF SI NU I-A GASIT NIMENI VINA,OARE NU VA ESTE CLAR CA EL E DOAR UN PION ?
SI TOTUL,,,DATORITA NOUA!!!!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web