17 iulie 2008

Altfel, despre inflatie...Si, totusi: de unde bani? Tipareste Isarescu banet?

Revenind la discutia despre inflatie, iata o redarea aproximativa din Matei Bratianu, lider sindical, povestind despre ce intelege muncitorul roman despre CE inseamna inflatia "...dle, eu inteleg inflatia asa: acum vreo 3 ani, ma imprumutam in ultimele zile de salariu, ca sa traiesc, intretinere, mancare etc. Acum 2, dupa jumatatea lunii, anul trecut...inainte de jumatatea lunii, iar acum, caut la cine pot bani in prima saptamana de dupa salariu...". No comment.

Si, in acest timp, in anul electoral 2008, intre doua feluri de alegeri, pana la urma..."se da" si salariul minim de 54o lei, s-a constatat ca "sunt" bani la buget cu 1 miliard de euro "...in plus" pentru marirea de pensii, trai pe vatrai...

Si, totusi, inflatia cat (mai) e...., cat va fi in vremea alegerilor de la sfarsitul lui noiembrie? CE o sa cumpere salariatul cu 40 lei in plus la salariu si CE o sa cumpere pensionarul cu tot cam atat (daca nu mai mult, licitatia de "plusare" e la inceput) dupa sfarsitul toamnei, la inflatia existenta si in crestere?

Si, totusi, de unde...incasari, ca numai in tranzactiile imobiliare s-au incasat mult mai putin ca in 2008 (sunt cu pana la 75% mai putine tranzactii pe piata...!)? Daca la bugetul de stat, intre ianuarie si mai 2008, au fost venituri de 26,56 miliarde lei, iar cheltuieli;e de 31,8 miliarde lei..., iar datoria publica s-a dus spre 91 miliarde de lei (a crescut in 5 luni din 2008 cu 11%, cui ii mai pasa de asa ceva?!)...de unde "avem" si "dam", "marim" etc !?

Daca la intalnirea ce a avut loc de curand intre domnii Tariceanu-Vosganian-Isarescu s-a pus problema de alte credite pentru salarizari si pensii sau, mai grav, de tiparirea de banet, "tradare-tradare, da' sa stim si noi!", rogu-va!

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web