9 februarie 2008

Unii "deontologi"..."spun lucruri traznite".

Se anunta zilele astea pe la TV ca un anume...Eugen X., specialist imobiliar, cum ca acesta crede ca "...in vreo cativa ani, blocurile de dinainte de 1989 vor fi daramate" etc.

Radu Zilisteanu insa crede ca "apartamentele in blocurile vechi se vor scumpi in acest an".

Asa..., sa se spuna "ceva", de dragul de a fi bagat in seama, spune oricine. Dar CE inseamna "bloc vechi"?! In loc sa aiba decenta de a defini despre ce vorbesc, preliminar la orice "decizie" a lor in sus ori in jos la preturi etc, astfel de persoane nu fac altceva decat sa provoace ilaritate si inutila agitatie printre necunoscatori.

E foarte posibil ca apartamentele din blocurile vechi, adica acelea construite inainte de 1977, anul acelui cutremur devastator din Romania..., sa scada sau sa stationeze in acest an. Mai ales avand in vedere actuala situatie pe piata creditelor (si nu numai...) din Romania si ceea ce se intampla in plan economic la nivel intern si international. Cand imobile noi cu garsoniere de 40 mp intra ori vor intra pe piata cu 60.000EUR-70.000 EUR sau chiar mai putin..., cum sa mai ceara similar un proprietar pe vreo 20-30 mp intr-un bloc din Berceni sau Dr Taberei de prin 1966?! Cere si...se va uita la garsoniera aceea doar el insusi, intrucat nimeni nu va mai calca acolo in calitate de cumparator.

Dar, in niciun caz nu se poate ca imobile din perioada dintre 1978-1989 sa ajunga a fi..."demolate". Asta e aberatie. Reglementarea preturilor o va face piata, in consonanta cu puterea de cumparare, livrarea de noi apartamente in complexuri rezidentiale noi, piata creditelor bancare si necesitatea fireasca de a locui mai confortabil a cumparatorilor.

Un comentariu:

Stephanie White Tulip Popescu spunea...

Domnule, il cunosc pe dl E.X de care pomeniti, cindva, am lucrat in imobiliare cu dumnealui. Acum sunt pensionara si stau intr-un bloc din `76 din Colentina. Daca se vor demola blocuri, ne putem astepta la orice, nu-i asa?, ce se va intimpla cu locatarii care au proprietati in bloc??? Daca aveti vreo idee, m-as bucura sa o aflu! Apreciez munca dvs. si aveti un blog fantastic, extrem de util pentru informare! Keep the good work!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web