20 ianuarie 2008

Rivers of Babylon



...E week-end doar, nu? Postez, totusi, ceva cu legatura cu blogul (cu denumirea).

Rivers of Babylon" ( melodie a formatiei Boney M) este, cu 2 mil exemplare vandute, a cincea in topul celor mai bine vandute single-uri din toate timpurile alcatuit in Marea Britanie. E ceva.

Cel care a fondat Boney M (numele preluandu-l de la...un erou dintr-un serial TV australian) e neamtul Franz Reuther (cu pseudonimul Frank Farian), in Saarbrucken (e si azi o echipa de fotbal "tare" acolo, cea mai ghinionista din lume, a pierdut n cupe si campionate...pe ultimul minut !). Se stie ca a avut un succes fantastic in anii '70-'80, vanzand peste 160 mil albume. Dupa destramare, s-a mai incercat "resuscitarea", pe la sfarsitul anilor '80, solista fiind tot Liz Mitchell (ca si azi...), in alta formula, dar cei de la Boney M n-au mai ajuns prea sus in topuri.

Si-n Romania au avut mare succes, au fost de cateva ori dupa 1989, chiar si anul trecut au cantat in Piatra Neamt, Timisoara etc, fiind inca o formatie populara. Ca fapt divers, toamna trecuta au fost si..."in razboi":) ; au fost platiti "regeste" de presedintele Georgiei pentru un concert pacificator intr-un sat (Tamarasheni, mai ca "duce" cu o denumirea neaosa de-a noastra, doar litera "t" fiind intr-alta parte..., Amarasteni ) dintr-o micuta republica ce s-ar vrea secesionista. Impactul n-a fost contorizat, in sensul incheierii conflictului de acolo. Dar presedintele acestei tari, cu vedere pro-vest, a fost insa reales, de curand.

Rauri..., da, inca mai avem. Mai infestate, mai secate vara pe 40 grade (ma rog, la asfalt si in betoanele constructiilor de oras, temperatura trece de 60, "coacere" !), mai ingheata iarna si apoi...inundatii (la topirea sloiurilor, s-au format si-n iarna asta...), dar, per total, rauri mai avem. Pe astea nu le vindem nimanui. Nu se poate. Ca doar...am evoluat, de la stupidul "Nu ne vindem tara!" la "Hai s-o dam pe mai nimic", cu nelipsitele spaguiri de rigoare (ex: sa iei doar 500 mil EUR...pe petrol !, iar justitia "noastra", staaaaa..., ca bleaga). Ar curge...rauri de la noi pana-n (fostul) Babilon, inclusiv din domeniul imobiliar, daca s-ar insira cap la cap toate jafurile si potlogariile petrecute la nivel macro(micro)economic in Romania !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ti-am intors vizita si mi s-a parut interesant blogul tau,cu informatii imobiliare ce pot fi utile multora. De aceea o sa te trec in lista mea de linkuri

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web