17 ianuarie 2008

Noi stadioane in Bucuresti. Constructor si consultant de anvergura. Era cazul !

Un lucru benefic (si) pentru Capitala este ca vom avea, in sfarsit, un stadion modern pentru fotbal, ce se va ridica in locul fostului "23"-Stadionul National (de a carui daramarea s-a ocupat compania "Apolodor"). E al cincilea stadion daramat de-a lungul vremii in Bucuresti, dupa Romcomit, Unirea, Venus si ANEF-Republicii; de asta data, punem si ceva in loc. Va exista si la noi stadion la standarde europene, care sa ofere conditii optime atat pentru fotbalisti, cat si pentru spectatori si transmisiile TV.

Constructorul stadionului pentru fotbal, care va fi acoperit si va avea 55.000 de locuri, e consortiul italo-german Astaldi Spa-Max Bogl, lucrarea costand aprox. 150 mil EUR (ma rog, asta la..."prima strigare", pentru ca la noi, "pe traseu", in mod curent se maresc substantial cheltuielile...). La suma de vor aduga 1,6 mil EUR pentru compania de consultanta Louis Berger SAS, care va coordona proiectul, pe o perioada de doi ani si opt luni, concern ce are-n portofoliul de lucrari si stadioanele "Olimpic" (Sydney), "Wembley" (Londra), "H.H.H. Metrodome" (Minneapolis) sau "National" (Dublin). Plata va fi efectuata atat de Guvern, cat si Consiliul General Municipal (in speta, tot...noi, contribuabilii).
Vor fi peste 220.000 mp amenajati sub tribune, inclusiv cu magazine, baruri si restaurante, plus parcari. In cele doua subsoluri vor exista vestiarele jucatorilor si, respectiv, un spatiu destinat presei, la parter vor fi intrarile pentru public, primul etaj urmand sa fie destinat lojei VIP, etajul 2 va avea gardurile pentru presa si spatii comerciale, iar la etajul 3 vor fi cabinele crainicilor din radio si televiziune (plus regiile tehnice). "Suna" promitator de frumos !

De asemenea, un alt stadion va fi ridicat ulterior finalizarii celui de fotbal si langa acesta, foarte aproape de Turnul de parasutism. Va fi un stadion dedicat altor sporturi, in special atletismului, urmand sa aiba o capacitate de peste 15.000 locuri .

In mod categoric acestea vor fi de bun augur pentru aspectul urbanistic, complexul sportiv fiind un reper important pe harta Bucurestiului .

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web