18 ianuarie 2008

"Bucuresti, Bucuresti, fratele meu esti !"; cateva, din ciclul "prostia, la romani".



...Si cateva exemple de prostie intr-un stat al Uniunii Europene:

Au ramas necheltuiti o groaza de bani in 2007 din bugetul primariilor de sector ale Capitalei. Din totalul de peste 110 mil EUR, cel mai prost sta sectorul 1, cu peste 60 mil EUR necheltuiti. Practic, banii astia s-au intors la bugetul statului fara a fi utilizati, cand puteau fi facute atatea si atatea..., inclusiv in reabilitarea termica a blocurilor, asa incat sa nu se ajunga la facturi de intretinere foarte mari, mai cu seama din cauza invechirii conductelor pentru apa si caldura, atat pe "traseu", cat si in blocurile ca atare.

Mostre de prostie a autoritatilor acestui stat si in provincie: la Pitesti, se sparg tevi de...90 ani vechime, dupa ce toata toamna autoritatile au "reparat" aceleasi strazi unde acum locatarii (iarasi) n-au apa, zile in sir...Altii, in Tulcea, scot apa din calorifere, cand li se da caldura (cateva ore), pentru a-si faca baie, cartiere intregi neavand apa calda, din cauza neinlocuirii tevilor extrem de vechi... Mergand cu un automobil prin Galati, lasandu-l parcat pe asfalt pentru cateva clipe, un cetatean s-a trezit cu automobilul...scufundat in asfalt, in "craterul" deschis; cine sa verifice si drumurile pe acolo?! In Constanta si-n alte judete din sudul tarii, taranii cumpara lemn de foc de la...bulgari (!...), deoarece e mai ieftin cu 25%, li se aduce-n poarta fara chetuieli suplimentare si e de calitate superioara in raport cu ceea ce ar fi avut prin apelarea la firmele romanesti. Si lemnul a ajuns mai ieftin In Bulgaria, de parca ei au Carpatii, iar noi Rodopii si parte din Balcani ; la ce jefuri au fost si cu terenurile forestiere in Romania, nu-i de mirare...

...Dupa cum vedem ca se intampla, aproape paroxistic, cu "justitia"..."mea" si "ba (ma)pa ma-ti!", cu unii considerandu-se "mai egali decat altii", acea "tagma a jefuitorilor", cei care sunt si se stiu cu hibe "grele", "pestii mari", "miliardarii de carton" (sau nu), trag inca sfori in fel si chip, mizand si pe faptul ca... "justitia-i pentru papagali, inchisoarea e pentru prostime" ! ...Hai, "ciocu' mic! "

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web