25 ianuarie 2008

Adio spagi pentru acte in tranzactiile imobiliare !

Un lucru asteptat de ani de zile de majoritatea participantilor la piata imobiliara, mai putin de cei...implicati direct (beneficiarii), adica "aciuitii" de pe langa fostele Judecatorii de "transcrieri" si, apoi, "intabulari", plus Oficiul de Cadastru, azi cumulate in A.N.C.P.I. si, evident, persoanele (unele...) de pe la institutiile de stat mentionate, iata, s-a intamplat... Uite ca se mai intampla si ceva "de bine" in BABILONUL IMOBILIAR romanesc !
Cum se produce minunea? In sfarsit, a avut loc computerizarea sistemului informational la nivel de A.N.C.P.I. (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara), asa incat, oricine poate urmari evolutia actelor sale pana la finalizarea intabularii contractului ( de vanzare-cumparare, ipoteca etc) sau a oricarui act solicitat de la institutia mentionata, on-line. Inclusiv respectarea termenului legal.
Bucurestiul insa nu a fost "rezolvat", asa ca..."mai e mult pana departe". "Prietenii stiu de ce" (evident, nu?). Pe langa Bucuresti, mai asteapta si judetele Iasi, Mures si Braila.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web